Annons

KF gav klartecken för Harrys

Beslutet blev detsamma i fullmäktige som i kommunstyrelsen.
Med röstsiffrorna 31-20 gav på måndagskvällen treklövern med stöd av Sverigedemokraterna klartecken för Harrys etablering i Rådhuset.

Det blev något av herrarnas debatt när fullmäktige på måndagen diskuterade den i dagsläget hetaste kommunpolitiska frågan, den om att bevilja en kommunal investering på 7 miljoner kronor för att bygga om kulturförvaltningens tidigare lokaler i Rådhuset till en pub och nattklubb. Det sistnämnda berördes dock inte under hela debatten.

Annons
 

Av de 35 anförandena var det endast två kvinnliga ledamöter som gav sig in debatten.
– Vi tycker det är jättebra att det kommer hit en stor kedja som har restauranger på andra ställen. Vi vill gärna att människor som bor i Landskrona ska kunna stanna kvar här och roa sig och spendera sina pengar här, sa moderaternas kommunalråd Birgitta Persson.

– Det blir bra för dom som redan finns här också. Nu kan vi kanske dra hit besökare från andra städer också, sa hon och betonade:
– Jag tycker det är fullständigt bedrövligt när någon kommer hit och vill investera i vår stad eller etablera en verksamhet, då ska det vara Nej och återremitteras och överklagas. Man vill inget annat än att sätta käppar i hjulet för denna underbara stad som kan bli ännu bättre.

Carina Herrstedt (SD) aviserade sitt anförande med att det skulle bli det mest annorlunda hon gjort i fullmäktiges talarstol och att alla skulle förstå ironin.
– Innan någon kommer hit så ska man se till att det inte påverkar omgivningen. Omgivningen måste få säga sitt. Vi måste kontrollera så att det inte konkurrerar ut någon. Ingen ska få ha gräddfil. Alla ska ha samma förutsättningar. Man ska inte locka hit med rabatter eller fördelar. Nej, det kan jag bara instämma i, och ni förstår hur jag menar, sa hon.

Något som kommunfullmäktiges ordförande Gunlög Stenfelt senare tolkade som att hon stöttade kommunstyrelsens förslag.

I övrigt var det bara Henning Süssner Rubin (V) som tog upp krögarnas öppna brev och gärna såg en diskussion kring detta

Efter en timme ebbade debatten ut och röstningen slutade som så ofta, 31-20.

Läs mer om turerna kring Harrys etablering.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser