Annons

Harrys VD kommenterar

De senaste dagarna har etableringen av Harrys på Rådhuset varit en het potatis. Nu har restaurangkedjans VD, Niclas Möller hört av sig. I ett mejl skriver han att processen de haft med Landskrona kommun är helt normal och att de valt att acceptera kommunens erbjudande och att de ser fram emot att öppna i Landskrona.

Här följer Niclas Möllers mejl.

Annons
 

Kommentar till artikel om Harrys etablering i Landskrona

Läget är helt avgörande för oss när vi etablerar nya krogar. För oss spelar det ingen roll om fastighetsägaren är privat, offentlig, liten eller stor. Det är alltid samma typ av diskussioner som uppkommer. Det handlar om investeringar i fastigheten och hyresnivåer. Vi bedömer att processen vi haft med Landskrona kommun är helt normal där fastighetsägaren tar ansvar för att anpassa lokalen till kommande verksamhet och där vi som hyresgäster tar ansvar för att färdigställa den för restaurangverksamhet.

Utöver det tillkommer det ganska omfattande investeringar i form av inredning, köksutrustning, belysning, el, vvs, ljud, ljus, teknik mm. Den genomsnittliga investeringen i en Harryskrog är cirka 5 miljoner kronor. Detta är pengar som krögaren själv investerar.

Vi har tydliga nyckeltal för hur stor hyran max bör vara i förhållande till omsättningen för att en restaurangverksamhet ska bära sig. Det erbjudandet vår krögare fått från kommunen i Landskrona följer våra riktlinjer varför vår krögare i samråd med oss valt att acceptera erbjudandet.

Vi är väldigt glada över vår kommande etablering i Landskrona. En etablering som kommer att bidra med mycket för både kedjan och framför allt för Landskronaborna.

Niclas Möller
VD, Harrys Pubar AB

 

Läs mer om turerna kring Harrys etablering.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser