Annons

Kommunens hyresgäst kräver renovering

Krögaren på Slottscaféet, Olof Svensson känner sig klämd mellan olika kommunala instanser. Regelverket ställer krav på faciliteterna samtidigt som underhållet släpar efter och dröjer.

Krögaren på Slottscaféet, Olof Svensson känner sig klämd mellan olika kommunala instanser. Regelverket ställer krav på faciliteterna samtidigt som underhållet släpar efter och dröjer.

Frikostighet mot nyetableringar slår mot redan etablerade verksamheter.
– Det är svårt att tolka det som nu sker i samband med Harrys etablering på annat sätt, säger en av stadens krögare som Landskrona Direkt varit i kontakt med.
En annan som känner sig minst sagt styvmoderligt behandlad och som arrenderar av Landskrona stad är Slottscaféets krögare Olof Svensson.
Han anser att konkurrensen blir snedvriden när kommunen öppnar plånboken för en nyetablering i kommuenens lokaler samtidgt som man inte håller efter befintlig egendom. Det anrika caféet är bedagat och för att kunna öppna till nästa säsong så krävs en hel del renoveringar.
– Bland annat måste taket fixas. Det är inte så kul att ställa ut spannar bland gästerna om det regnar, säger Olof Svensson.
– Först fick jag beskedet att det inte fanns en spänn. Uppenbarligen ser kommunen annorlunda på Harrys och oss som redan är etablerade i stan, säger Olof Svensson som dock hoppas på att få det viktigaste fixat så att han kan öppna igen till våren.
– De har varit här igen. Så vi får se vad som händer.

Annons
 

Claes Åsbrink på kommunens teknik- och serviceförvaltning är chef för de fastigheter som staden äger.
– Vi håller på att göra kalkyler för att ställa Slottscaféet i bra skick. I första hand handlar det om yttertak och ventilation, säger han och någon hyreshöjning behöver Olof Svensson inte oroa sig för.
– Åtgärderna påverkar hyran endast i det fall som det är en standardhöjning. I det fallet föregås det av en förhandling med hyresgästen, säger Claes Åsbrink.

Olof Svensson hävdar dock att mer måste till.
– Bland annat har miljöförvaltningen påpekat att golvet måste fixas och i min värld är det något som hyresvärden, det vill säga kommunen, ska åtgärda.

Innan valet i fjol lovade Folkpartiet att man skulle bygga en sommarrestaurnag på Kasernplan.
– Kommunen kanske skulle se över vad man har idag innan man ger sig i kast med nya projekt, avslutar Olof Svensson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser