Annons

Galleri Direkt

Galleri Direkt ligger mitt i hjärtat av Landskrona. Ingång sker via gården under utställningsperioderna.

Stängt tillsvidare!

Från och med söndag den 29 mars får allmänna sammankomster och offentliga tillställningar ha max 50 deltagare. Beslutet fattades av regeringen under fredagen (27 mars).
Detta följer vi naturligtvis och har härmed beslutat att stänga galleriet fram tills dess att smittspridningen av coronavirussjukdomen covid-19 minskat i den omfattningen att Folkhälsomyndigheten kommer med nya direktiv.

Senaste utställningen

A-rising-star på den lokala konsthimlen är upptäckt. Elena Hafström började måla redan som barn i Rostov-Don, Ryssland. 
Som 18-åring flyttade hon till Krims huvudstad, Simferopol, en stad i storleksordningen något större än Malmö. På stadens konsthögskolan studerande hon under fyra år konst, design, målning och konsthistoria. 
Därefter arbetade hon på stadsteatern i Simferopol.
– Tillsammans med mina kollegor skapade vi kulisserna till de olika teateruppsättningarna. Målade tavlor gjorde jag på min fritid, då som nu, säger hon.
– För tolv år sedan flyttade jag till Landskrona och under en lång period höll jag upp med att måla. Men som tur har jag hittat tillbaka. Idag skapare jag målningar i still-akvarellgrafik på handgjorda papper.  

Elena Hafström finns representerad i privata samlingar. Hon har bland annat ställt ut på konsthallen och galleri i Simferpol. I fjol kunde hennes verk beskådas på Helsingør Kunstgalleri och ArtGallery PeterPlato.
Vi är glada att kunna visa hennes hittills största utställning i Sverige på Galleri Direkt 14 – 22 mars med flera helt nya verk – aldrig tidigare visade.
– Bland annat en serie med stadsmiljöer, avslöjar hon. 

Elena Hafström på Galleri Direkt i mars.

 

Succé för Galleri Direkt under kulturnatten

Ovädret som svepte in under den mörka oktoberkvällen ställde till en del ofog för arrangörerna av 2019-års kulturnatt. Det hindrade dock inte från ett besök på Galleri Direkt där André Tajti visade blåljusbilder,  författaren Tony Johansson signerade och sålde böcker, Marie Goldstrand bjöd på stolliga stolar i luffarslöjd och Peter Cemjack och Emma Lundmark samt Alice Goldstrand och Ingrid Lundquist svarade för musikunderhållningen. Merparten av gästerna kom dock för att beskåda “sign busting-mästaren”  tillika den anonyme konstnären eller om det är ett kollektiv  – Etiskvandalism.

Stort intresse på vägskyltarna och vem den mystiske konstnären kunde vara.

Pressen skrev och plåtade

 

Tidigare!

Hittills har Susanne Wärn-Persson, Tim Timmey, Adam “Appear37” Algotsson, Stine Hvid, Andrè Tajti, Maria Goldstrand och Etiskvandalism ställt ut på Galleri Direkt.

Stine Hvid har gjort den storslagna väggmålningen på gården till galleriet.

Adam “Appear 37” Algotsson på galleriet.

Tim Timmeys verk som kommer att finnas på Affordable Art Fair Stockholm i oktober premiärvisades.

Nästan 1000 personer gästade Galleri Direkt under Street Art Eventet den 12-13 september 2019.

Susanne Wärn-Persson målade på plats under Gallerinatten.

Många var nyfikna på André Tajtis bilder.

 

 

Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser