Annons
Tisdagen den 7:e december
Dagens namn: Angela, Angelika

Harrys aktuella som krögare på Rådhuset

Ryktena om att restaurangkedjan Harrys är på väg att etablera sig i Landskrona har kommit och gått. Nu pekar dock mycket på att de kommer att öppna en restaurang i Rådhuset. Om förhandlingarna går som tänkt så kommer de att slå upp portarna redan till hösten. Att Harrys vill etablera sig i Landskrona råder det ingen tvekan om. På kedjans hemsida efterlyser de en franchisetagare och platsen restaurangen kommer att ligga på är med all sannolikhet på första våningen i Rådhuset där fritids- och kulturförvaltningen idag huserar. – Vi håller på att förhandla och min förhoppning är att vi når en lösning under våren, säger Christian Alexandersson, VD för Landskrona Stadsutveckling AB. Harrys etableringsansvarige Peder Andersson bekräftar att Landskrona är en stad de vill etablera sig i men han är lite försiktigare med att spika Rådhuset. – Det är ett altarnativ vi tittar på. Men vi har även kollat på andra lokaler. Vi har dock inget konkret alternativ i dagsläget, säger han och fortsätter. – En lokal som vi tittat på var den som O’Learys har idag men den tyckte vi var för liten. Vi vill ha minst 300 kvadratmeter. Thomas Lehrecke är chef för kommunens teknik- och serviceförvaltning och han hoppas att allt ska vara klart så att restaurangen kan öppna senare i år. – Alla renoveringsplaner i Rådhuset följer tidsschemat och då bör allt vara klart efter sommaren, säger han till Landskrona Direkt. Christian Alexandersson hoppas att förhandlingarna ska kunna slutföras under våren så att alla beslut kan tas i laga ordning. – Vis av vad som hände med Strandpaviljongen så vill jag betona att det inte kommer att bli tal om några subventioneringar. Den etablering som eventuellt kommer att ske i Rådhuset kommer att betala en marknadsmässig hyra. Det slutliga beslutet om kommunen ska investera i miljonklassen för att en restaurang ska kunna etablera sig i Rådhuset tas först i kommunstyrelsen och sedan i kommunfullmäktige någon gång i vår. Peder Andersson ser fram emot att öppna i Landskrona men när det blir kan han inte svara på. – Eftersom vi inte har något konkret att gå på så är det omöjligt att säga. Men vårt önskemål är att vi öppnar i Landskrona under 2015 eller 2016. Från krögarhåll är man inte särskilt begeistrade över att en ny krog ska etablera sig runt Rådhustorget. – För det första så undrar jag över varför inte vi andra krögare fått reda på något. Någon av oss kanske hade varit sugna på att hyra på Rådhuset, säger en krögare som vill vara anonym. – Men mönstret går igen. Här i staden gör man lite som man vill utan att tänka på vad det innebär för de som redan är etablerade. Jag har inget alls emot Harrys. Tvärtom. Men frågan är om inte en restaurang till gör att andra slås ut och det kan väl knappast vara meningen, fortsätter krögaren som troligtvis kommer att sälja sin verksamhet om Harrys öppnar på Rådhuset. – Det är jag tämligen säker på och jag är inte den enda.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser