Annons
Tisdagen den 7:e december
Dagens namn: Angela, Angelika

Frågetecken kring Harrys etablering

Det som tidigare var klart har visat sig vara något annat. Etableringen av Harrys i Rådhuset kan gå i stöpet. Anledningen är att man inte lyckats hitta rätt formulering på det avtal som ger kommunen en rimlig ekonomisk säkerhet för den stora investeringen man gör.

Den 24 april i våras skrev Landskrona stad och krögaren Ann Seth från Ängelholm på ett tioårigt hyreskontrakt gällande en del av Rådhuset. Tanken var att Ann Seth skulle öppna en Harrys-restaurang i oktober. Nu visar det sig dock att allt inte är så klart som man gjorde gällande vid den presskonferens där avtalet skrevs på.
– För att avtalet ska vara giltigt så måste vi ha en rimlig säkerhet för att vår investering betalar sig. Helt säker kan man aldrig vara men det ska vara rimligt, säger kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (FP).
– Det är formuleringen på avtalet gällande den ekonomiska säkerheten som inte är klar. Mer kan jag inte säga idag.

Annons
 

Den som är ytterst ansvarig på kommunen är Christian Alexandersson, tillförordnad utvecklingschef.
– Jag bedömer det som att vi kommer att hitta en lösning. Men nu stängde hela beslutsapparaten på grund av semester så vi ska träffas i augusti igen, säger han till Landskrona Direkt.
– Det kommer dock att innebära att krogen inte kan öppna i oktober utan någon månad längre fram. Under förutsättning att vi hittar en lösning.

Vad som händer med lokalerna om man inte hittar någon överenskommelse vill inte Torkild Strandberg spekulera i.
– I min värld är det en hypotetisk fråga. Skulle det bli så, så får vi titta på den frågan då.

Landskrona Direkt har försökt att nå Ann Seth samt företrädare för Harrys utan att lyckas.

Läs även: Harrys öppnar i oktober

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser