Annons

Harrys öppnar i oktober

Nu är det helt klart att krogkedjan Harrys flyttar in i Rådhuset. På torsdagen skrevs ett hyreskontrakt mellan kommunen och franchisetagaren Ann Seth. Nu väntar en omfattande ombyggnad av lokalerna och om allt går enligt tidsplan så slår krogen upp portarna i oktober.

På torsdagsförmiddagen tecknades ett tioårigt hyreskontrakt mellan Landskrona stad och krögaren Ann Seth. Det är hon, som med hjälp av 10-15 anställda ska driva Harrys på Rådhuset med start i oktober.
– Jag har jobbat inom restaurangbranschen i 27 år och drivit flera krogar och restaurangen. Senast var det en tapasrestaurang i Ängelholm där jag också bor. Men i dagsläget driver jag inget och därför känns det kul att vi nu är igång, säger hon och blickar upp mot Rådhusets fasad som är täckt av byggnadsställningar.
– Det här kommer att bli fantastiskt, lovar hon.

Annons
 

I dagsläget håller den västra flygeln på Rådhuset, ut mot Storgatan, på att renoveras invändigt. När den sidan är klar så kommer kulturförvaltningen, som idag huserar i den östra delen där Harrys sedermera ska in, att flytta dit. Därefter väntar ett omfattande ombyggnadsarbete. Ett kök ska installeras med ventilation och all utrustning. Dessutom kommer ett flertal väggar att rivas för att ge plats år cirka 100 sittande gäster. Att det nu ska bli restaurang gör att ombyggnaden blir dyrare än planerat.
– Det kommer att kosta cirka sju miljoner kronor utöver de kostnader som vi fått ändå och denna summa ska nu klubbas i kommunstyrelsen och i kommunfullmäktige, säger Bo Lundgren (FP), ordförande i teknik- och servicenämnden som var den som tecknade hyresavtalet för stadens räkning.
– Men det kommer att gå snabbt. När vi tog beslutet i nämnden så var det med glada miner från höger till vänster. Alla var rörande överens om att detta är något som är bra för hela Landskrona, säger han.
– Jag har förstått att det finns en del konkurrenter som knorrar över etableringen men jag är övertygad om att detta kommer att gynna alla. Vi vill att de som idag åker till andra städer för att roa sig stannar i Landskrona i större utsträckning och förhoppningen är även att locka hit gäster från grannkommunerna, säger Bo Lundgren.

Det kommer även att byggas en uteservering mot Rådhustorget som kommer att öppna till våren.
– Vi kör den då så har vi något nytt då också, säger Ann Seth.

Även en nattklubb ingår i konceptet men om den kör igång direkt till höst eller längre fram är för tidigt att säga.
– Det finns ett behov och vi kommer att ha nattklubb. Men vi håller fortfarande på att planera själva utrymmet och innan vi är helt klara med det så väntar vi med beslutet om när vi ska köra igång nattklubben.

Thomas Lehrecke är chef för teknik- och serviceförvaltningen och han lugnar alla som oroar sig över att fasaden till Rådhuset kommer att förstöras med stora skyltar.
– Det var faktiskt något av det första vi diskuterade. Men Harrys håller en ganska låg profil. Det kommer att bli hur fint som helst. Dessutom kommer ingången att ligga på gaveln till Rådhuset, säger han och avslutar.
– Nu väntar vi bara på att komma igång med ombyggnaden så att Landskrona kan få ett nytt trevligt ställe att gå till.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser