Annons
Tisdagen den 7:e december
Dagens namn: Angela, Angelika

Stora ytor inne och ute för ny restaurang

Igår avslöjade vi att restaurangkedjan Harrys vill etablera sig i Landskrona och att en hel del pekar på att det kommer att bli i Rådhuset som de öppnar. Vi har ställt frågor till kommunens fastighetsstrateg Per-Olof Jensen. Han avslöjar bland annat att Harrys kan komma att hyra såväl första våningen som källaren. – Preliminärt handlar det om 415 kvadratmeter på första våning och 185 kvadratmeter i källarplan, säger han till Landskrona Direkt. Hur stor budget ligger för renoveringen av Rådhuset? – Vi har ett anslag på 20 miljoner kronor för den pågående takrenoveringen. Enligt underhållsplanen har vi ett stort eftersatt underhåll på cirka 8 miljoner kronor inom de närmaste två åren. Hur mycket av detta som kommer att göras i år bestämmer fastighetsavdelningen. Hur mycket dyrare blir det om man ska installera en komplett restaurang/krog inklusive kök och ventilation? – Vi tittar just nu på kostnaderna för detta så det är lite för tidigt att säga något just nu. Vad är rimligt att tro att hyran kommer att hamna på? – Jag kan inte säga något förrän vi tittat på kostnaderna för restauranganpassningen. Finns det några som helst ritningar/skisser? – Finns än så länge ingenting. Om det blir tal om en restaurang. Kommer det då att även byggas uteserveringar på framsidan/baksidan? – Ja, det ingår i konceptet enligt nuvarande planer. Den kommer troligen att finnas på båda sidor men jag har ännu inte sett något förslag på hur den skall se ut. När måste det senast tas beslut om en eventuell restaurangetablering i Rådhuset? – Vi har ingen deadline för detta. När flyttar Fritids- och kulturförvaltningen in i andra änden av Rådhuset? – Det blir när och om beslutet om restaurangombyggnad har fattats. När ska ni träffa Harrys nästa gång? – Jag känner inte till några inbokade möten med Harrys för närvarande.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser