Annons

Teaterförening bjuder in till musikalisk dansupplevelse

Alma Söderberg har bott och studerat i Stockholm, Paris, Madrid, Amsterdam och i Bryssel. Hon mottog Thaliapriset för spelåret 2016/17 med motiveringen att hon ”ger prov på unik scenkonst som förenar dans, musik och röstperformance i ett oavlåtligt fascinerande rytmiskt scenspråk”. Foto: Privat

Med rörelse, rytm och språk bryter den internationellt prisbelönta koreografen Alma Söderberg ny mark. Med rötter i flamenco och samtida dans skapar hon en unik föreställning som utmanar och utforskar vad dans kan vara. Den 10 mars kommer Alma Söderberg till Landskrona teater med föreställningen 2 solon.

Annons
 

– Jag kan utlova en verkligt häftig dansföreställning, säger Cecilia Kraitiss ordförande i hos arrangerande Landskrona Musik & Teater – en del av Riksteatern.

– Det är inte så att jag försöker berätta något, snarare vill jag göra publiken och mig själv känsligare för musik, ljud och rytmer. Den typ av förnimmelser som vi lätt glömmer bort i vår kultur, till skillnad från det starkt visuella som är lätt att äga, förstå och prata om. I dag skrollar vi igenom videor i telefonen, utan att ens ha på ljudet. Jag vill att vi ska lyssna mer,  på musikaliteten i rörelsen och i språket, säger Alma Söderberg, koreograf och dansare.

Föreställningen 2 solon med Alma Söderberg består av hennes första verk, Cosas och det nya verket Deep Etude. I båda verken arbetar hon med förhållandet mellan röst, rörelse och rytm.

Lördagen den 10 mars klockan 19 kommer 2 solon med Alma Söderberg till Landskrona Teater.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser