Annons

Miljövänliga fordon visas upp på Ven

Golfbilen är den idag vanligaste elbilen på Ven. På lördag gästas ön av en del andra elfordon.

På lördag, den 1 juni, arrangerar Hvens Byalag en elfordonsdag för att bidra till att öka intresset för miljövänliga fordon.
Mellan klockan 10 och 16 kommer flera leverantörer av elcyklar, elmopeder och elbilar att finnas på plats vid Tycho Brahe-muséet för att ge Venbor och besökare möjligheten att ställa frågor och provköra olika fordon. Företag som medverkar är bland andra KIA, Nissan, Volkswagen och Tesla. Man kommer också att kunna resa med Skånetrafikens elbuss på ön under dagen.

Annons
 

– Elfordon hör till framtiden. El finns dessutom redan i varje bostad. Om man däremot ska tanka bensin eller diesel får man åka över till fastlandet, säger Sven Svederberg som koordinerar elfordonsdagen och är styrelseledamot i Hvens Byalag.

Evenemanget arrangeras av Hvens Byalag i samarbete med Landskrona stad.

Vem vill inte köra en Tesla?

Tesla är på plats på Ven på lördag.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser