Annons

Rekordmånga aktiviteter när Borstahusdagen fyller 10 år

På den traditionsenliga loppmarknaden kan man fynda under Borstahusdagen. Foto: Sebastian Swärd.

Det bästa av Borstahusen. Det är tanken att besökarna ska få uppleva, testa och smaka när Borstahusdagen arrangeras för tionde året. Nu är programmet klart och det blir ett rekordstort sådant.

Annons
 

– Årets program är fullspäckat med aktiviteter för den mat-, dryckes- och konstintresserade, blandat med havsnära aktiviteter för hela familjen. På kvällen fortsätter Borstahusdagen med musik på restaurangerna, berättar Sebastian Swärd från Whyland som producerar Borstahusdagen.

Aktiviteter för stora och små
Programmet bjuder på en hel del prova-på-aktiviteter som dykning, kanot, segling, backklättring, femkamp, vattenkrig, graffitimålning och trampbåt. Därtill förgylls Borstahusdagen med traditionsenliga aktiviteter som rullebörstävling, lax- och ålalotteri, loppmarknad och krabbfisketävling.

Mat och dryck i fokus
För att visa upp Borstahusens urval av mat finns möjligheten att köpa ett smakkort som ger smakportioner på fem av restaurangerna kring hamnen. Kortet säljs för 125 kr på Pumphuset, i ett begränsat antal.

På hamnplan gästar lokala livsmedelsproducenter såsom Saxtorp Svamp, Vadensjö Jordgubbar och Skåne-möllan och i tältet kan man lära sig att stycka lamm tillsammans med Pumphusets kökschef Andreas Lundh och Olof Ek från Glumslövs Lamm. Hit kommer även sommeliern Fredrik Lilja för att berätta om hur man bäst kombinerar mat och vin. Dessutom är den populära ”Kockarnas Kamp” tillbaka.
– Att fokusera på mat och dryck känns självklart i takt med att Borstahusen växter som matdestination. Förra året var det många som saknade tävlingen där lokala kockar ställs mot varandra i spännande matlagningsgrenar. Nu ska vi återigen kora årets kock, säger Sebastian Swärd.

Historia och framtid
I museet på Pumphuset blir det premiär för en ny del av utställningen ”Om Borstahusens rika affärsliv” som kommer att handla om berättelser i ord och bild om yrkesfisket i Borstahusen. I baren på Pumphuset öppnar en utställning med gamla och nya fotografier från Borstahusen.

Är man intresserad av byggprojekten som pågår i Borstahusen just nu kan träffa Landskrona stad och representanter från de olika projekten. Den våghalsiga kan passa på att se Borstahusen från ovan i en lift på svindlande höjder.

Borstahusdagen är lördagen den 1 juli. Allt startar klockan 12.00 och de flesta aktiviteterna pågår till 16.00. Restaurangerna och butikerna håller sina vanliga öppettider och bjuder på livemusik och specialkomponerade menyer. Hela programmet finns på borstahusdagen.se.

Bekanta dig med Pumphusets nye kökschef Andreas Lundh under Borstahusdagen. Foto: Niclas Lundblad.

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser