Annons

Lärare och elever kämpar för semesterhemmet på Ven

Nu kämpar återigen lärare och elever från GA-skolan för att bevara semesterhemmet på Ven.
Senast det fanns ett nerläggningshot mot semesterhemmet var 1993 och redan då uppvaktade vi tillsammans med elever här från skolan kommunen, minns Kerstin Zirnig, lärare på GA-skolan vars elever igår hade bjudit in kommunalråd Niklas Karlsson för att lyssna på elevernas redovisningar av grupparbete från sin lägervistelse på ön.

Semesterhemmet Norreborg ägs av Landskrona kommun men drivs sedan 55-år tillbaka av Landskrona kommunalarbetares semesterhemsförening. Från början var detta en möjlighet för Kommunals medlemmar att för en billig peng kunna resa på semester och få ett bra boende på ön. Snart släpptes även skolklasser in på anläggningen och från GA-skolan har Kerstin Zirnig och hennes kollegor arrangerat lägerskola på Norreborg sedan 1970.

Annons
 

Nu har semesterhemsföreningen sagt upp sitt kontrakt med kommunen och bakgrunden till det är den värdering kommunen gjort av sina fastigheter på Ven, för en eventuell försäljning.
Det var det beskedet vi fick. Då kallade vi till styrelsemöte och sade upp avtalet med kommunen. Om de rätt var det är ska sälja hemmet så står vi där och har bokat för hela året. Det är en för oviss situation, sa Eva Andersson, ordförande i föreningen till Landskrona Posten förra veckan.

Vi funderar i dagsläget inte på att sälja. Tanken var att en försäljning av fastigheterna skulle finansiera skolan på Ven men det har vi lyckats göra ändå. En försäljning blir i första hand aktuell om det inte finns någon verksamhet i lokalen, sa kommunalråd Karlsson till tidningen och tongångarna var desamma när Landskrona Direkt igår pratade med honom.
– Kommunen ska inte sälja Norreborg, sa Karlsson innan det var dags att möta lärare och elever på GA-skolan.

– Ven är ett fantastiskt mål för lägerskolor. Det är nära men ändå en bit hemifrån och frågan är väl om det inte är viktigare nu än någonsin att anordna den typen av verksamhet för våra elever, avslutar Zirnig och hoppas att Niklas Karlsson fått något att fundera över när det gäller Semesterhemmets framtida öden.

Annons
Annonser






















Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser