Annons

Knorr-Bremses bud på Haldex återkallas

Foto: Anne Milloux/Haldex

I ett pressmeddelande på tisdagen meddelar Haldex att Knorr-Bremses bud på företaget nu återkallas.

Annons
 

Knorr-Bremse har idag meddelat att de återkallar sitt bud på Haldex. Det innebär att även den konkurrensrättsliga processen avslutas.
– Vi kan slutligen lägga den här affären bakom oss och frigöra de resurser som arbetat med att bistå myndigheterna med information. Ända sedan slutet på juni, då vi fick myndigheternas mycket tydliga besked, har vi vetat om att det inte fanns några verkliga förutsättningar för någon affär. Nu fortsätter vi bygga ett starkt, konkurrenskraftigt Haldex som har kunder, medarbetare och aktieägare i fokus, säger Jörgen Durban, styrelseordförande för Haldex.

– Glädjande nog har vi gått stärkta ur den här processen på många plan. Våra medarbetare har visat en enastående vilja att kämpa för Haldex på marknaden. Dessutom har vi fått intressanta förfrågning från nya presumtiva kunder om att arbeta med oss så snart budet försvunnit. Vårt fokus framöver är att säkra ett antal av de långsiktiga kundkontrakt som vi inte kunnat teckna under budperioden samt att arbeta med en långsiktig, stabil ägarstruktur, avslutar Jörgen  Durban.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser