Annons

Nu är det snart karneval!

Vi får hoppas på bättre väder i samband med årets karnevalståg.

Om en dryg vecka brakar årets karneval loss i Landskrona. Som vanligt blir det knallar, tivoli, massor av musik från ett flertal scener och naturligtvis ett karnevalståg. I år har arrangörerna lagt extra kraft på att locka ner fler besökare till karnevalsområdet  genom att tänka i ett bredare perspektiv. Extra satsningar på barn och äldre är två exempel.

Annons
 

– Landskronakarnevalen är allas karneval. Vi har som målsättning att alla ska ha samma möjlighet att besöka karnevalen oavsett ålder, könsidentitet, etnicitet och funktionsvariation. Vi välkomnar barn som senior, utlandsfödd som svensk, dansbandsfrälsta som funkfantaster till tre dagar av gemenskap, glädje och fest, säger Kim Bergkvist på Creandia vilka har i uppdrag att ro iland festen.

– Exempelvis så kommer aktiviteterna för barn att avlösa varandra på fredagen. Vi har fixat barnkalas med både teater och musik på Kasernplan och dessutom blir det lådbilsrally i Slottsparken. Där kan även den äldre generationen ägna sig åt bingo under en stor del av torsdagen och fredagen.

Enligt Kim Bergkvist slår Landskronakarnevalen rekord på flera plan i år.
– Aldrig förr har vi engagerat så många föreningar eller sysselsatt fler personer. Programmet är dessutom bredare och mer omfattande än någonsin tidigare.

Beträffande scenerna så blir det dock inte så stora förändringar.
– Vi har bytt namn på scenen vid konsthallen och kommer att köra lite smalare musik där. Dessutom blir det en del akustiska spelningar på halvmånen, säger Dennis Westerberg på Creandia.

Karnevalen tjuvstartar vid 12-tiden torsdagen den 27 juli och invigs på Rådhustorget klockan 18.00 samma dag. Festen avslutas klockan 01.00 natten mot söndagen den 30 juli.

Mer information och fullständigt program hittar du på Karnevalens hemsida.

Allt om avstängning av gator och torg, parkering och utökad kollektivtrafik under Landskronakarnevalen hittar du på kommunens hemsida.

Läs mer:

David Sjöström kommer att finnas på plats på actionområdet vid Halvmånen och låta besökare prova på slackline.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser