Fler artister klara för karnevalen

Den 27 juli spelar Hov1 på Rådhustorgets största scen. Foto: Pressbild.
Den 27 juli spelar Hov1 på Rådhustorgets största scen. Foto: Pressbild.

Nu är det klart att Landskronaungdomarnas mest önskade musikakt Hov1 är bokade till Landskronakarnevalen, meddelar karnevalsledningen i ett pressmeddelande på onsdagseftermiddagen. Även Stockholmsrapparen Jireel och swingartisten Gunhild Carling kommer till Landskrona i juli.

Gruppen Hov1 fick sitt stora genombrott sommaren 2016 när de spelade på bland annat Emmabodafestivalen, Storsjöyran och Rockbjörnen. Den 27 juli spelar Hov1 på Rådhustorgets största scen.

Hov1:s debutsingel ”Hur kan du säga saker” följdes upp av ”Kärleksbrev” med över fyra miljoner spelningar på Spotify. 2017 inleddes med singeln ”Gråzon” och en utsåld vårturné som avslutas på Gröna Lund den 5 maj.

Jireel är en 16-årig rappare från Stockholmsförorten Bandhagen som har blivit ett namn på alla hiphopfans läppar under det gångna året. I januari var han nominerad i kategorin Årets hiphop/soul på P3 Guld-galan, och hans låt ”Cataleya” har fått närmre två miljoner visningar på YouTube.

Redan år 2013 besökte Gunhild Carling Landskrona med sin härliga swing-jazz. Då fyllde hon Kasernplanstältet till bredden och sedan dess har karnevalsledningen varje år fått in mängder av önskningar om att få återse henne. I år blir det comeback på karnevalen för Gunhild Carling.

Även lokala akter har en given plats i programmet. Exempelvis spelar hemmafavoriterna Prebens Pågar på huvudscenen under fredagen den 28 juli.

Sedan tidigare är det klart att Paulo Mendonca, Perikles och Joddla med Siv kommer till sommarens Landskronakarneval.

– Ytterligare ett 20-tal artister är redan bokade och karnevalsledningen kommer att släppa fler namn och nyheter de närmsta månaderna, meddelar Johanna Garmer Winhag som ansvarar för artistbokningarna.

Landskronakarnevalen arrangeras av Creandia AB på uppdrag av Landskrona stad.

Gunhild Carlings spelning under karnevalen 2013 är minnesvärd. Nu återvänder multiinstrumentalisten till Landskrona.
Till arkivet