Lirade med Sting – nu kommer hon till Landskrona

Linnea Olsson kommer till Landskrona på karnevalen. Foto: Pressbild.
Linnea Olsson kommer till karnevalens Garden-scen vid konsthallen lördagen den 29 juli klockan 20.00 – 21.00.  Foto: Pressbild.

Sakta men säkert som ett gammalt tåg som rullar på, släpps artister till sommarens karneval.

På förnyelsefronten hittar vi rockabillydrottningen Eva Eastwood men inte minst den enastående multiinstrumentalisten Linnea Olsson som den minnesgode kommer ihåg från Skavlan där hon tillsammans med Ane Brun framförde ”Halo” så att TV-lacken knottrade sig.

Linnea Olsson, nyligen hemkommen från en turné med ingen mindre än Sting har tidigare gjort sig ett namn som cellist och sångerska tillsammans med ikonen Peter Gabriel men även funnits med runt skandinaviska artister som Ane Brun,Petter,  Frida Hyvönen, Jennie Abrahamson, Maia Hirasawa och Nina K (Kinert).

Klart är också att Eva Eastwood gör sin första karnevalsspelning. Rockabilly-drottningen sjunger svenska låtar samt även rockabilly och rock’n’roll. Musiken är ofta influerad av 1950-talet. Som låtskrivare har hon komponerat över 800 melodier, bland annat till artister som The Boppers, Linda Gail Lewis, Lalla Hansson, Jerry Williams och Larz-Kristerz.

På igenkänningsfronten gör den skånske elektropopartisten Panda da Panda sin fjärde spelning i Landskrona sedan debuten 2012.
Nästan dagligen har vi fått frågan om inte Panda Da Panda kommer till Landskronakarnevalen i sommar, säger Johanna Garmer Winhag, projektledare på Landskronakarnevalen.

Den skånske elektroartisten återvänder alltså till Landskrona efter 2012, 2013 och 2015 års uppskattade spelningar. Med sina vilda elektroniska produktioner, galna egenproducerade musikvideos, sång på bredaste skånska och egenartade liveshower intar Panda da Panda Rådhustorget torsdagen den 27 juli.

På  nostalgikontot får såväl Bloosblasters (presentation överflödig) som Liverpool sättas. De sistnämnda fortsätter hylla Beatles och ”She Loves You”, ”Twist and Shout” och ” Yesterday” kommer att ljuda i sommarnatten.

Landskronakarnevalen är en folkfest med aktiviteter för alla åldrar. Musikunderhållning varvas med mat från världens alla hörn och upplevelseområden runt om i stan och invid strandkanten. Landskronakarnevalen 2017 äger rum den 27-29 juli.

Andra artister som är klara för karnevalen är bland andra: Mariette, Eric Gadd, Syster Sol, Hov1, Carl Stanley, Larz-Kristerz, Gunhild Carling, Joddla med Siv och Perikles.

Eva Eastwood. Foto:Karolin Johansson.

 

Till arkivet