Gasbox återvänder till karnevalen

Gasbox återkommer till Landskrona även i sommar. Foto: Pressbild.
Gasbox återkommer till Landskrona även i sommar. Foto: Pressbild.

Danska Gasbox som kör Kim Larsen och Gasolin covers återkommer till Landskronakarnevalen. Detsamma gör Helsingborgarna Maja Gullstrand och Jay Smith. En nyhet är också att luftgitarr-SM, med deltävlingar runt om i landet, kommer till karnevalen.

En deltävling i luftgitarr-SM tar cirka 30 minuter att genomföra och kan lättast beskrivas som ”totalt kaos”och är oftast en stor visuell upplevelse. Låtarna som gäller är gitarrhits av bland annat Jimi Hendrix, Deep Purple, Johnny Winter. Semifinalerna äger rum i Sveriges största städer, samt i Landskrona. Den stora finalen arrangeras rum på Sweden Rock 2018. Anmälan om att delta, sker på plats, vid scenen den 28 juli.

Karnevalsledningen passar dessutom på att bjuda på ytterligare några artistsläpp: Gasbox, Balkan Express och Maja Gullstrand med Jay Smith och Karavan.

Gasbox är ett hyllningsband till Kim Larsen och gjorde succé i fjol i Landskrona. Sångaren René Hejdmann är  minst sagt porträttlik Kim Larsen. Bandet spelar, med stor respekt, sångerna som gjort Gasolin till Danmarks största rockband genom tiderna.

Balkan Express föddes ur en pojkdröm hos de två frontfigurerna Jasmin och Amir. De flydde krigets Bosnien och fann ett nytt hem i Sverige där ödet förde dem samman och de startade bandet 1995. Med sin musik, Balkanpop med inslag av folkmusik och etnobeats, sprider de glädje var de än kommer.

Idolvinnaren Jay Smith kommer till Landskronakarnevalen tillsammans med Maja Gullstrand. Med sig på scen har de bandet Karavan som började med blues och nu berättar sina egna historier till rytmen av americana.

Landskronakarnevalen 2017 äger rum den 27-29 juli.

Till arkivet