Syster Sol lyser upp karnevalen

Syster Sol, Sveriges reggae-drottning, är tillbaka med nya låtar. Inför sommarens besök i Landskrona har hon låtit sig inspireras av samtida dancehall. Foto: Annika Berglund.
Syster Sol, Sveriges reggaedrottning, är tillbaka med nya låtar. Inför sommarens besök i Landskrona har hon låtit sig inspireras av samtida dancehall. Foto: Annika Berglund.

Isabel ”Syster Sol” Sandblom är sedan länge en av Sveriges starkaste liveartister. I vår har hon tagit steget till independentartist med den egna etiketten Galant där hon hunnit släppa de två singlarna ”Flamman” och ”Voodoo”. Singlarna följs av en rad spelningar i sommar där hon bland annat kommer till Landskrona och karnevalen den 28 juli.

2017 är början på ett nytt kapitel för Syster Sol. En ny, mogen, men mångbottnad artist som fortfarande är villig att experimentera. De nya låtarna ”Flamman” och ”Voodoo” är ett litet kliv ifrån rootsreggaen och närmare samtida dancehall, men fortfarande med den västindiska kärnan närvarande. Inspirationen kommer som alltid från artister som går sin egen väg, som exempelvis Erykah Badu. I den nya musiken är den ständige parhästen Carl-O som vanligt djupt involverad och därmed är den Syster Sol som reggaesverige kommit att älska i allra högsta grad fortfarande Syster Sol.

Andra artister som i veckan ”avslöjats som klara för karnevalen” är soul-kungen Eric Gadd och mello-stjärnan med en tydlig Landskronakoppling, Mariette (mer om det nästa vecka).

Till arkivet