Misstänkta för bränder och sprängning släppta

Foto: André Tajti, AT-Foto.se
Foto: André Tajti, AT-Foto.se

De två landskronabors som suttit i fängsligt förvar sedan mitten av oktober, misstänkta för bland annat storbränderna på Koppargården och Silvergården har släppts. Anledningen är att åklagare Mathias Larsson inte anser att han i dagsläget har bevis nog för en fällande dom. 
Det var den 16 oktober som de misstänkta, 37 och 45 år gamla, greps. De misstänktes ha anlagt storbränderna på Koppargården och Silvergården samt branden som totalförstörde det anrika Slottscaféet. De misstänktes även för sprängningen utanför stadshuset förra hösten samt för att ha skickat ett antal hotbrev till politiker och tjänstemän.

Åklagare Mathias Larsson har dock bara fått erkännande gällande hotbrev. 
– Vi har inte bevis nog gällande de brott som de häktades för, det vill säga bränderna och sprängningen. Men en del de hotbrev som ledde till att de greps har de erkänt att de skickat. De var ställda till politiker samt tjänstemän på bland annat stadshuset och arbetsförmedlingen, säger Mathias Larsson. 
– De båda vännerna är alltså idag även misstänkta för olaga hot. 

Åklagaren poängterar dock att de båda fortfarande är misstänkta. 
– Förundersökningen fortsätter. Men vi kunde inte hålla de båda längre.  

Läs mer:

Till arkivet