Två häktade misstänkta för bränder och sprängningar

Foto: André Tajti, AT-Foto.se
Foto: André Tajti, AT-Foto.se
Uppdaterad 16.00

I måndags avslöjade polisen att hotbrev under cirka två år skickats till Landskrona stad och polisen. Innehållet i breven indikerade på att brevskrivaren orsakat bränderna på Koppargården och Silvergården samt Slottscaféet tidigare i år. Även sprängningen utanför stadshuset i augusti ifjol kunde härledas till brevskrivaren. I torsdag greps två Landskronabor som nu är misstänkta för brotten och på fredagen häktades de båda.

Det rör sig om en man som är 37 år och en annan man som är 45 år fyllda.
– De är inte kända av polisen tidigare, säger kommissarie Kenth Pehrsson på avdelningen Grova Brott på polisen i Helsingborg.
– Jag vill inte heller kommentera vilken relation de båda misstänkta har till varandra.

Polisen vill inte heller avslöja vad som gjorde att de två kunde identifieras och gripas.
– Det är inget som vi kommenterar i dagsläget. De förnekar brott.

På fredagen häktades de båda. Männen är på sannolika skäl misstänkta för mordbrand på Slottscaféet den 16 maj i år, grov mordbrand den 13 juni på Koppargården 25 B samt för grov mordbrand den 5 juli på Silvergården 13. De är dessutom häktade misstänkta på sannolika skäl för allmänfarlig ödeläggelse genom en sprängning utanför stadshuset den 7 augusti 2019.

Åtal ska väckas senast den 29 oktober 2020, klockan 11.00.

Till arkivet