Annons
Fredagen den 21:e januari
1.8°C 9.7m/s
Dagens namn: Agnes, Agneta

Sommarteater på industriområdet

I ruffig industrimiljö vankas det till sommar teater i Landskrona.

I ruffig industrimiljö vankas det till sommar teater i Landskrona.

Region Skåne gav i veckan den fria teatergruppen ”Sommarteater på Krapperup” 250 000 kronor för projektet “Tolvskillingsoperan”. Sommarteatern på Krapperup ska enligt ett pressmeddelande från Regions Skåne sätta upp Tolvskillingsoperan av Brecht och Weill i Höganäs och Landskrona.

Annons
 

– Det är en platsspecifik vandringsteater som spelas i nerlagda ruffiga industrilokaler på båda orterna. Uppsättningen är förlagd till 30-talet med anspelningar på nutid. Ensemblen består av både professionella och amatörer med bland annat Marika Lagercrantz. Projektet bygger på bred lokal förankring och görs i samverkan med Helsingborgs Stadsteater, står att läsa i pressmeddelandet.

Teatergruppen har även sökt bidrag från Landskrona stad på 90 000 och i ansökan framgår att pjäsen ska spelas någonstans på industriområdet.
– Eftersom vi ännu inte har all finansiering klar så är inte allt klart för Tolvskillingsoperan, men säkert är att det blir teater i sommar i både Landskrona och Höganäs, skriver Lotta Thosteman, ordförande/producent för Sommarteater på Krapperup i ett mejl till Landskrona Direkt.

Region Skåne satsar i höst 4,7 miljoner kronor på utvecklingsprojekt inom kulturområdet. Under året har man därmed delat ut drygt 10 miljoner kronor. Sammanlagt får nu 32 kulturaktörer delar på den andra omgångens pengar. Det är resultatet av årets andra fördelning, där det kom in sammanlagt 112 ansökningar om 21,4 miljoner kronor.
Landskrona får del av detta genom sommarteatern och projektet som arrangeras av  Skånes Hemslöjdsförbund som vi skrev om tidigare i veckan.

Läs mer: Hemslöjden vill nå ut till yngre slöjdare

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser