Annons

Hemslöjden vill nå ut till yngre slöjdare

I Skånes Hemslöjdsförbunds digitala gömmor finns inspiration för unga formgivare och slöjdare som sporras till nya idéer i ett projekt som får utvecklingsbidrag från Region Skåne. Foto: Elisabeth Dunker.

I Skånes Hemslöjdsförbunds digitala gömmor finns inspiration för unga formgivare och slöjdare som sporras till nya idéer i ett projekt som får utvecklingsbidrag från Region Skåne. Foto: Elisabeth Dunker.

Vi noterar att Skånes Hemslöjdsförbund med lokaler i gamla järnvägsstationen i Landskrona får 200 000 kronor från Region Skåne till ett samarbetsprojekt med Fine Little Day. Tanken är att låta formgivare och slöjdare/småskaliga tillverkare ta fram unika föremål och försäljningsprodukter med inspiration från Hemslöjdens samlingar.

Annons
 

Projektet, som går under namnet Väva spis – intryck och uttryck från Hemslöjdens samlingar,   kommer att redovisas i utställningsform i bland annat Landskrona, Kristianstad och Lindome, och på ett seminarium i anslutning till Utvalt i Skåne. Skånes Hemslöjdsförbund vill genom projektet nå främst yngre, som är verksamma inom eller har intresse för slöjd, konsthantverk och form.

I Hemslöjdens samlingar finns många exempel på fruktbara samarbeten mellan Hemslöjden och textilformgivare vid 1900-talets mitt. I projektet sammanförs formgivare med slöjdare/andra småskaliga tillverkare för att utforska förutsättningarna och prova samarbetsmodeller för produktutveckling och produktion idag. De olika kompetenserna kan sporra varandra till förnyelse och utveckling, både i produktionen och för den enskilda individen. Utgångspunkt för utvecklingsarbetet är produktidéer av Elisabeth Dunker, formgivare, fotograf och bloggare för FLD och illustratören Henning Trollbäck från ett tidigare samarbete.

En kommentar till "Hemslöjden vill nå ut till yngre slöjdare"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Sommarteater på industriområdet

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser