Klart för försäljning av Pilängen och Sandvången

Sandvången ska säljas. Det beslutade fyra av de sju ledamöterna i Landskronahems styrelse måndagen den 25 april.
Sandvången ska säljas. Det beslutade fyra av de sju ledamöterna i Landskronahems styrelse måndagen den 25 april.

UPPDATERAD kl. 12.00
Styrelsen för Landskronahem har idag på morgonen fattat beslut om att sälja Sandvången och Pilängen till Stena Fastigheter Malmö AB. Det är nu upp till kommunfullmäktige, att i maj fatta det definitiva beslutet kring miljardaffären.
– Det är kört, suckar Anders Karlsson (S) vice ordförande i Lanndskronahems styrelse.

Någon större diskussion blev det inte på mötet uppger Anders Karlsson som dock begärde votering så att alla skulle få bekänna färg. Denna slutade 4-3 för en försäljning av områdena.

För en försäljning röstade Kenneth Håkansson (som sitter på ett mandat för Liberalerna), Mattias Adolfsson (L), Jan Nimmermark (M) samt Carina Herrstedt (SD). Emot en försäljning röstade Anders Karlsson (S), Tommy Persson (S) samt Mercide Özer (S).
– Vi lämnade in en skriftlig reservation mot beslutet, säger Ander Karlsson.

– Detta är fel väg att gå. De problem som nämns i handlingsplanen kan inte rättas till med att lyxrenovera Norrestad och bygga en ny väg. Det är ett område där en del av de boende istället behöver komma in i samhällets gemenskap genom jobb, utbildning och bättre möjligheter att delta i föreningslivet, säger han.

Den rekordstora fastighetsaffären beräknas gå igenom i september. Anders Karlsson manar nu alla de som har möjlighet att få arbete gjort i sina lägenheter för fondpengarna att utnyttja detta.
– Jag uppmanar alla som har fondpengar stående att kontakta Landskronahem direkt. Gärna redan idag. Den 9 maj fryser fonderna inne, förklarar han.

Landskronahems VD Helena Fremle säger att bolaget kommer att kalla till en presskonferens på torsdag.
– Då kommer även Stena Fastigheter att närvara. Anledningen att det inte sker förrän på torsdag är att det är först då alla kan närvara tillsammans, säger hon.

Landskrona Direkt försöker att komma i kontakt med övriga politiker som fattat beslutet i Landskronahems styrelse.
Dessa var som bekant inte så villiga att prata innan mötet.
Vi återkommer i eftermiddag med en längre intervju med Helena Fremle.

Läs mer:

Till arkivet