Annons

Hyresgästföreningen vill träffa Stena Fastigheter

sandvangen_160419_3

Med anledning av den förestående utförsäljningen av 1 200 lägenheter på Pilängen och Sandvången i Landskrona vill Hyresgästföreningen snabbt etablera kontakt med Stena Fastigheter för att diskutera samarbetsformer med företaget. Hyresgästföreningen lägger tonvikt vid att alla berörda hyresgäster så snart och tydligt som möjligt informeras om vad som kommer hända.
– Vi anser att Stena har en skyldighet att gentemot hyresgästerna presentera sig och sina avsikter som nya hyresvärdar till våra medlemmar, säger Sead Kurtovic, förhandlare på Hyresgästföreningen norra Skåne.

Annons
 

Hyresgästföreningen har inte fått någon särskild information från Landskronahem angående försäljningen av Sandvången och Pilängen till Stena Fastigheter. Däremot har organisationen följt hur ägardirektiven till företaget har förändrats.
–  Det faktum att en affär nu är förestående kommer inte som någon direkt överraskning, säger samordnare Peter Olsen på Hyresgästföreningen region norra Skåne.

Peter Olsen tror att det är en seriös satsning som nu görs av Stena Fastigheter.
– Vi har ingen egen erfarenhet av Stena som fastighetsägare. Vi känner dock till att de äger och förvaltar ett stort antal lägenheter på andra orter i Sverige till exempel i Malmö. Erfarenheterna härifrån talar för att Stena är en långsiktig och seriös ägare. Våra kollegor i landet har rent generellt goda omdömen att lämna om dem. Vi hoppas att detta även ska påverka hur Stena nu etablerar sig i Landskrona.

Om det blir någon affär vill Hyresgästföreningen träffa de nya ägarna och diskutera framtiden i Landskrona.
– Vi vill bjuda in Stena till en diskussion om företagets ambitioner för Landskrona. Vi vill bland annat ta upp frågor som hyressättning, boinflytande, lägenhetsfonder, ombyggnation och lokal hyresgästverksamhet.

Ännu har inte Hyresgästföreningen haft så många samtal från oroliga hyresgäster på Sandvången och i Pilängen. Peter Olsen tror dock att hyresgäster kommer att höra av sig i dagarna. Han hoppas också att hyresgästerna nu får  löpande information från de båda bostadsbolagen.
–  Det vi önskar är att Landskronahem och Stena fastigheter snabbt går ut med information till hyresgästerna för att minska oron och informera om vad som gäller framöver. Vi står naturligtvis till våra medlemmars förfogande i den mån de har frågor och funderingar de behöver svar på, avslutar han.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser