Annons

Landskronahem vill sälja Pilängen och Sandvången

På torsdagsmorgonen låg dimman tät över Sandvången som på sistone varit föremål för spekulationer kring försäljning. Landskronahems ordförande Kenneth Håkansson (-) dementerar dock uppgifterna om att Sandvången eventuellt ska säljas ut, åtminstone innan den 1 februari.

Dimråderna har legat täta tunt Sandvången. Nu visar det sig att spekulationerna kring en försäljning stämde.

Landskronahem säljer Pilängen och Sandvången för cirka en miljard kronor, under förutsättning att besluten i styrelsen och kommunfullmäktige går igenom.

Annons
 

På måndagseftermiddagen informerades de boende i Sandvången och Pilängen att områdena står inför en försäljning. Sammanlagt rör det sig om 1225 lägenheter och ett LSS-boende i Landskronahems bestånd som nu ligger till försäljning. Den påtänkta köparen är Stena Fastigheter i Malmö AB.
– Det är en seriös och långsiktig köpare som är kända för att jobba systematiskt och socialt hållbart, säger Helena Fremle, VD för Landskronahem.

Anledningen till att det kommunal fastighetsbolaget går ut med informationen innan affären är i hamn beror på att man vill undvika ytterligare spekulationer.
– Det spekuleras mycket och nu har vi kommit så långt att vi vill informera de boende för att dämpa oron, säger Helena Fremle.

VD:n fick i uppgift av styrelsen vid ett extrainsatt styrelsemöte för på dagen en månad sedan att hitta finansiering för den handlingsplan som ska ligga till grund för det allmännyttiga bostadsbolaget de närmaste fem åren.
– Det rör sig om stora pengar och om man inte kan låna till allt så måste vi sälja. Det rör sig om ungefär en miljard kronor, säger Helena Fremle som dock inte vill berätta om det funnits andra spekulanter med i diskussionerna.
– Det är något jag vi ta med styrelsen först, säger hon.

Nu väntar affären på ett styrelsebeslut i Landskronahem den 25 april. Därefter ska beslut fattas i kommunfullmäktige innan affären kan slutföras.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser