Vänsterpartiet bjuder in hyresgästaktivister

pilangenPilängen

Vänsterpartiet uppmanar Landskronahems hyresgäster till protester mot utförsäljningen av 1225 lägenheter. Den 4 maj bjuds hyresgästaktivister från Göteborg till Landskrona för att berätta om motståndet mot Stena Fastighets planer att chockhöja hyror för sina lägenheter. Dessförinnan hoppas partiet på stor uppslutning på Rådhustorget inför kommunfullmäktigemötet på måndag.

Det är nu klart att Landskronahem vill sälja bostadsområdena Sandvången och Pilängen till Stena Fastigheter. Vänsterpartiet uppmanar till protester mot den planerade försäljningen i samband med det kommande kommunfullmäktigesammanträdet på måndag.
– De boende i Sandvången och Pilängen har all anledning att oroa sig. Stena Fastigheter har på annat håll, exempelvis i Uppsala, gjort sig kända för att fördriva hyresgäster genom chockhöjningar av hyror i samband med renoveringar. Det bådar inte gott, säger Henning Süssner Rubin, Vänsterpartiets gruppledare i kommunfullmäktige.

I fullmäktige kommer Vänsterpartiet på måndagen ställa enkla frågor kring försäljningen för att snabbast möjligt få en politisk debatt kring utförsäljningen av Landskronahems lägenhetsbestånd igång.
– Dessutom befarar vi att hyresgästernas pengar i Landskronahems lägenhetsfonder kommer att gå förlorade för dem, menar Nadja Leinonen, Vänsterpartiets ordförande.
– Vi kommer att försöka stötta hyresgästernas intressen i sammanhanget så gott det går.

Den 4 maj har partiet bjudit in organisationen ”Alla ska kunna bo kvar från Göteborg” för att berätta mer om hyresgästernas strid mot Stena Fastigheters planer att chockhöja hyrorna på Pennygången efter en renovering. Mötet är öppet för alla berörda i Folkets hus lilla sal klockan 18.00.

Till arkivet