Annons

SD avgör Sandvångens och Pilängens öde

En röst avgör Sandvångens och Pilängens framtid.

En röst avgör Sandvångens och Pilängens framtid.

Det slutgiltiga beskedet om Landskronahem ska sälja Sandvången och Pilängen till Stena Fastigheter i Malmö tas i kommunfullmäktige. I praktiken avgörs dock frågan redan på måndag då Landskronahem har styrelsemöte. Tungan på vågen blir Sverigedemokraterna.

Annons
 

På måndag tas det första beslutet om Landskronahem ska sälja Sandvången och Pilängen till Stena Fastigheter i Malmö. Det är då som Landskronahem har sitt styrelsemöte. Skulle det bli ett ja där så väntar ytterligare ett beslut i kommunfullmäktige, med största sannolikhet i maj.

Socialdemokraterna har gjort klart att deras tre ledamöter i Landskronahems styrelse röstar emot en försäljning medan de två representanterna från Treklövern samt ordförande Kenneth Håkansson, som sitter på ett liberalt mandat lär rösta för. Tungan på vågen blir alltså Sverigedemokraterna.

Partiets lokala ordförande Stefan Olsson vill dock inte springa händelserna i förväg.
– Vi ska prata med Carina Herrstedt och Gert Nevhagen (ersättare. Reds anm) innan mötet på måndag, säger Stefan Olsson.
– Jag kan dock säga att vi kommer att ta samma beslut i kommunfullmäktige som vi gör i Landskronahems styrelse, betonar han.

Det betyder alltså att de fyra som får sitt förslag genom på måndagens styrelsemöte avgör frågan. Mycket lutar åt att affären kommer att bli av och att det då är Carina Herrstedt som har miljardaffären och tusentals hyresgästers boende i sin hand.
– Jag hoppas att de boende i området och övriga Landskronabor ser det hela som en positiv satsning och ser möjligheten till en snabbare upprustningstakt, sade hon i en tidigare intervju.

En kommentar till "SD avgör Sandvångens och Pilängens öde"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Klart för försäljning av Pilängen och Sandvången

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser