Annons

Populärt med seniorsurf

Att datoranvändandet i allmänhet och surfande på Internet i synnerhet ökar bland de äldre råder det ingen tvekan om. Detta har man uppmärksammat på stadsbiblioteket i Landskrona då man startat kurs i så kallat seniorinternet.
– Det är oerhört populärt, säger Birgitta Wilén, pensionerad dataprogrammerare som håller i kurserna.
– I den första gruppen är det elva personer men vi hade kunnat vara fyra gånger så många.

Den första av fem lektioner är i full gång när Direkten hälsar på. Det sitter två eller tre seniorer vid varje dator och nyfikenheten är stor.
– Det är första gången jag surfar på nätet. Anledningen till att jag sitter här är att jag just köpt en dator, säger en av tre damer som sitter och tittar på en sida om katter.

Annons
 

Vid en annan skärm sitter Egon och Stig. Båda har dator sedan tidigare men är sugna på att lära sig mer.
– Jag sköter pratiskt taget allt på nätet, säger Stig och förklarar.
När ett av mina barn flyttade till Ecuador så köpte jag dator för att vi skulle kunna hålla daglig kontakt och på den vägen är det. Nu är jag så van att jag betalar räkningar, mejlar och till och med söker lägenhet på Internet. Jag bor på Koppargården men är på jakt efter en ny lägenhet i servicehuset på Fröjdenborg. Det är därför vi är inne på Landskronahems hemsida just nu.

Egon som surfar på nätet tillsammans med Stig har också en viss vana.
Det har jag gjort sedan tidigare men jag vill lära mig lite mer om fotografering och bilder.

Medan de elva seniorerna sitter med näsorna mot skärmarna står bibliotekarien Annika Liljengren och tittar på.
– Det är oerhört roligt att se vilket engagemang detta har. Jag hoppas verkligen vi kan köra nya kurser senare. Nu ska denna grupp gå fem gånger och sedan får vi se vad vi kan göra längre fram.


Populärt med surfkurs för äldre.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser