Annons

Simframgångar i Ängelholm

Under förra helgen gästade Landskrona Simsällskap Ängelholm för distrikstävling i ”Simiaden” med unga tävlande i åldrarna tio till tretton år.

Vid första dagens tävlingar gick LS-simmarna Amanda Bergkvist, född –96, vidare på 100 m bröst och 200 m medley och Mari-Louise Tran, född –97 och en av landets bästa bröstsimmare, på 100 m bröst, 100 och 200 fritt samt 200 m medley.

Annons
 

Andra dagens tävlingar för de yngsta klasserna blev också framgångsrika för LS; andraplats för laget på 4 x 50 m medley och tredjeplats på 4 x 50 fritt. Landskronaklubben har så pass många duktiga killar i den här åldern att två lag gick vidare i bägge lagkapperna.
I första laget medley simmade Hampus Svensson, Tim Petersson, Alfred Christensson och Filip Lindell-Strömblad.
I första frisimlaget simmade samma killar, förutom Hampus som ersattes av Henrik Albäck. Filip, som är född –99, tog tre guld på 25 m fjäril, 50 fritt och 100 medley,  medan den lika gamle Tim la beslag på 50 m bröst och 50 m rygg.
I klassen pojkar födda –98 glänste Alfred Christensson med utklassningsseger på 50 m fjäril och medalj på 100 fritt. I samma ålders tjejklass var Ninwa Somi lika imponerande och gick vidare på allt hon ställde upp i. Övriga duktiga LS-simmare som tog sig vidare till den väntande Skånefinalen i Kristianstad 13-14 juni var Henrik Albäck i medley och rygg, Oskar Hoff på 50 fjäril och 100 bröst samt Ali Raeisi på 100 bröst, medley och fritt och slutligen Elin Rundblad på 50 m rygg, meddelar tränaren John Gartsjö.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser