Annons

Kulturskolans Blue Notes 10-års jubilerar

Kulturskolans “Blue Notes” har växt i popularitet sedan starten för tio år sedan. I år bjuder man därför in till två konserter. Foto: Privat.

Vid månadsskiftet är det åter dags för Kulturskolan att släppa lös sina band och sångare i programmet Blue Notes. Ett program som i år 10-års jubilerar.
– Ja, det stämmer, säger Kulturskolans producent Peter Cemjack.
– Tidigare genomfördes programmet i Landskrona teaterrestaurang men sedan flytten till Nygatan 6 för två år sen så körs programmet i de nya lokalerna.

Annons
 

När konceptet “Blue Notes” sjösattes 2008 så handlade innehållet uteslutande om jazz och blues. Vid den tiden hade skolan det egna blåsbaserade jazzbandet Experience. De första åren bjöd man in jazzensembler från andra kulturskolor i regionen. Ett utbyte som fick ungdomar från olika kommuner att mötas, spela och uppleva musik tillsammans. Med åren så har det musikaliska innehållet ändrats. Antalet egna medverkande band och sångsolister har ökat. Fortfarande finns jazzinslag i programmet men populärmusiken dominerar. Blue Notes har växt i popularitet sedan starten.
– Numera ger vi dubbla konserter för att möta publikbehovet, säger Peter Cemjack.
– De sista åren vi framförde programmet på teaterrestaurangen var lokalen fylld till bristningsgränsen. Tack vare läktarsystemet i vår spellokal så kan vi nu erbjuda både publik och musikanter större svängrum, avslutar Peter Cemjack och hälsar alla hjärtligt välkomna onsdagen den  28/2 och torsdagen den  1/3 kl.18.30.

För mer info om evenemanget se www.landskrona.se/kulturskolan

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser