Snart fullt hus på Trädgårdsgatan 5

Roger Jönsson på Teamab och Sven Andersson på HSB Landskrona konstaterar att ett nytt kapitel i Landskrona håller på att skrivas. Endast en lägenhet återstår att säljas på Trädgårdsgatan 5 som eldhärjades för drygt tre år sedan.
Roger Jönsson på Teamab och Sven Andersson på HSB Landskrona konstaterar att ett nytt kapitel i Landskrona håller på att skrivas. Endast en lägenhet återstår att säljas på Trädgårdsgatan 5 som eldhärjades för drygt tre år sedan.

Tidigt på lördagsmorgonen den 10 mars 2018 fick de boende på Trädgårdsgatan 5 fly hals över huvud då hela vinden stod i ljusan låga. När väl branden släkts och fastigheten gjorts säker att befinna sig i påbörjades det mödosamma arbetet att åter göra huset beboeligt. Och nu är praktiskt taget allt klart. Bostadsrätterna är näst intill slutsålda och i sex av lägenheterna har det redan flyttat in folk.

Sven Andersson är projektledare på HSB Landskrona i vilken bostadsrättsföreningen Järnvägstorget ingår.
– En familj flyttar in imorgon torsdag och en på fredag. Dessutom har vi en lägenhet på översta våningen kvar att sälja. I övrigt är det fullt hus, säger han när han tar med Landskrona Direkt en rundtur tillsammans med Roger Jönsson, VD för Teamab vilka ansvarat för totalrenoveringen.

Vi tar oss två våningar upp och hälsar på Jan och Marlene: de flyttade in i en femrummare på 146 kvadratmeter den 6 mars.
– Det är perfekt. Här kommer vi att stanna. Landskrona är jättefint och lägenheten är perfekt, säger Marlene. Och henens dialekt skvallrar om att de inte är från Landskrona.
– Nej, vi är från Stockholm. Vi flyttade först till Borrby på Österlen men där bodde vi bara i sex veckor. Där var helt tomt. Och då hittade vi denna och en annan lägenhet i Landskrona på Hemnet. När vi tittat på båda så var valet enkelt. Vi sålde allt och slog till direkt.

Förutom att lägenheten är i yttersta skick så fällde bland annat ljuset avgörande.
– Här är ett fantastiskt ljusinsläpp. Vi har fönster åt flera håll. Dessutom är här ovanligt tyst för att vara en lägenhet mitt i stan, säger Jan.

Lägenheten är mycket smakfullt inredd men allt är inte helt klart.
– Nej, vi har ett skräprum kvar. När det är tömt så är vi nöjda, säger Marlene och skrattar.

Det är ett mycket gediget arbete som Roger Jönssons mannar har gjort för att få fastigheten i ett sådant skick. Han är dock inte hundra procent nöjd.
– Inte ännu. Vi har lite små detaljer kvar och lite målning. Dessutom ska vi asfaltera om på innergården. Men när det är klart då är jag nöjd, säger han samtidigt som han gör en anteckning om en detalj som ska fixas till.

Det har dock varit en tuff utmaning.
– Eftersom huset är så gammalt så finns det inga räta vinklar. Därför har vi fått lösa problemen på plats. Det är inget man kunnat göra vid något ritningsbord.

Landskrona Direkt har varit med på ett flertal rundvisningar under resans gång. Det är fascinerande att se vad noggrannhet och hårt arbete i kombination med passionen att skapa något vackert av något förstört, kan ge.

Avslutningsvis hälsar vi Jan och Marlene samt eventuellt andra nya Landskronabor välkomna till vår stad.

Ljuset i lägenheten är en av flera anledningar till att Jan och Marlene valde att köpa lägenheten på Trädgårdsgatan 5.
Det moderna köket saknar inget och är en del av den öppna planlösningen.
Sovrummet vetter ut mot gamla järnvägsstationen.

Läs mer: 

Till arkivet