Annons
Onsdagen den 8:e december
Dagens namn: Virginia

Hög chef säger upp sig på UTB

Mattias Wald har sagt upp sig från sin tjänst på utbildningsförvaltningen. (Arkivbild)

Strax innan sommarlovet ifjol hoppade tre av de fyra högsta cheferna av sina tjänster inom utbildningsförvaltningen. Nu är det dags igen. Den tidigare tillförordnande förvaltningschefen Mattias Wald har lämnat in sin uppsägning.

Annons
 

Mattias Wald har under 11 år varit en viktig kugge på utbildningsförvaltningen. Han har bland annat tjänstgjort som controller och förvaltningschef och nu senast som processledare och avdelningschef. Dagarna innan midsommar valde han att lämna in sin ”uppsägning av anställning”.

– Mattias har gjort mycket gott för Landskrona under de 11 år som han arbetat i staden, i olika roller och med stort förtroende i alla led. Jag har full respekt för Mattias beslut och önskar honom stort lycka till i framtiden, säger Carina Leffler, förvaltningschef på utbildningsförvaltningen som beviljat sin tf. företrädare tjänstledigt med lön fram till tjänstens upphörande vid årsskiftet.
– Det är en överenskommelse som gjorts mellan mig och Mattias och den hör ihop med hela den situation som uppstått, tillstår Carina Leffler och syftar på det beräkningsfel i förarbetet till budgeten för 2019 som gjordes på förvaltningen och som Landskrona Direkt tidigare rapporterat om.

Mattias Wald ska nu vara förvaltningschefen på UTB till förfogande på 20 procent under tjänstledigheten. Han har dock sin fulla rätt att söka sig en ny tjänst under tiden.

För ett drygt år sedan sade dåvarande skolchef Anders Grundberg upp sig och fick samtidigt en frikostig fallskärm som innebar att han fick behålla sin lön, semester och insättningar till tjänstepension under 16 månaderna. Chefsavhoppen fortsatte. Kort därefter sade gymnasiechef Magnus Wahlberg upp sig efter två år på tjänsten med motiveringen att han fått ett nytt skolchefsjobb i Malmö-området. Detta följdes av att verksamhetschefen för grundskola/särskola, Caroline Ekstrand också sade upp sig från sin tjänst.

Detta oroade på inget sätt nämndens politiske ordförande Lisa Flint (L). Hon sa då bland annat:
– Jag upplever att det nu under ledning av den tillförordnande förvaltningschefen Mattias Wald finns arbetsro i förvaltningsledningen.

De tre tjänsterna som lämnades ifjol är nu tillsatta med nya tjänstemän även om den nya grundskolechefen inte hunnit tillträdda sin tjänst ännu. Detta sker den 1 augusti.

Relaterad läsning

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser