Annons

Ännu en chef lämnar utbildningsförvaltningen

Magnus Wahlberg, har sagt upp sig från tjänsten som verksamhetschef för gymnasiet och vuxenutbildningen.

Utifrån sett kan det upplevas som det är eller åtminstone varit en turbulent period för utbildningsförvaltningen. Personalavhoppen var exempelvis många på Seminarieskolan innan det stod klart att rektorn också lämnade. Därefter utlöstes nyligen en frikostig fallskärm för skolchef Anders Grundström och idag står det klart att gymnasiechef Magnus Wahlberg inte ”tar studenten” utan lämnar efter bara knappt två år på tjänsten.

Annons
 

– Ja, det stämmer att Magnus Wahlberg har sagt upp sig. Anledningen är att han har fått ett nytt skolchefsjobb i Malmö-området, säger Mattias Wald TF förvaltningschef.

Frågan som självklart måste ställas är om det även denna gång ”utlöses en fallskärm”.
– Det finns ingen specifik överenskommelse gjord utan är en ordinarie uppsägningstid på egen begäran. Magnus finns kvar hos oss i sin roll som verksamhetschef under uppsägningstiden, säger Mattias Wald.

På kort tid nås vi alltså av beskedet att ytterligare en hög chef på förvaltningen väljer att sluta på egen begäran. Magnus Wahlberg  är rent av den andre gymnasiechefen som slutar under innevarande mandatperiod. Detta är dock inget som oroar politiken. Lisa Flinth (L), ordförande i utbildningsnämnden ser rent av positivt på det som sker.
– Chefer rör på sig – även i utbildningsförvaltningen. En attraktiv arbetsgivare ser positivt på det faktum att medarbetare tar karriärsteg även om det innebär byte av arbetsgivare, säger  hon och berättar hur hon upplever situationen i förvaltningen.

– Jag upplever att det nu under ledning av den tillförordnande förvaltningschefen Mattias Wald finns arbetsro i förvaltningsledningen, understryker hon och hoppas att de nu vakanta tjänsterna snart åter ska vara tillsatta.

– Vi är inne i en rekryteringsprocess men jag tycker mig snarare känna av hoppfullhet och förväntan än oro inför det faktum att vi kommer få en ny förvaltningschef på plats –  förhoppningsvis inom kort, avslutar Lisa Flinth.  

Läs mer: Arbetsbefriad skolchef får miljonbelopp

 

En kommentar till "Ännu en chef lämnar utbildningsförvaltningen"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Grundskolechefen hoppar av

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser