Annons
Torsdagen den 20:e januari
2.7°C 12.7m/s
Dagens namn: Fabian, Sebastian

Arbetsbefriad skolchef får miljonbelopp

Utbildningsförvaltningens chef Anders Grundberg och kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg delade ut stipendier till 28 elever som utmärkt sig. Foto: Monika Torkar

Utbildningsförvaltningens chef Anders Grundberg och kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg från en av de årliga skolstipendieutdelningarna. Nu har den förstnämnda sagt upp sig. Foto: Monika Torkar

Ännu en av Landskrona stads högsta chefer har sagt upp sig. Skolchef Anders Grundberg får en frikostig fallskärm som innebär att han får behålla sin lön, semester och insättningar till tjänstepension under de kommande 16 månaderna.

Annons
 

Den 23 mars skrev skolchef Anders Grundberg på en överenskommelse om att sluta sitt arbete den 31 juli 2019. Fram till dess är han arbetsbefriad och får rent av omgående påbörja en ny tjänst om någon sådan skulle dyka upp. Nu behöver han inte ha så bråttom till Arbetsförmedlingen då han kommer att behålla sin lön på 77 000 kronor i månaden oavsett nytt jobb.
Sammanlagt kommer Landskrona stad att betala ut drygt 1,2 miljoner kronor till Anders Grundberg fram till nästa sommar.

– Anders har haft ett tufft uppdrag, som bland annat innehållit många förändringsprojekt. Han har under våren insett att uppdraget har blivit för stort och han har därför valt att säga upp sig, säger Christian Alexandersson, stadsdirektör till Landskrona Direkt då han konfronteras med uppgifterna att skolchefen slutat.
– Vi har påbörjat rekryteringsdiskussioner och kommer att använda annons och search för att hitta en lämplig ersättare.

Frågan som oundvikligen uppkommer är varför en så pass frikostig fallskärm utlöser när man själv önskar bli entledigad?
– 16 månaders uppsägningstid får att anses som normalt när vi har med anställningsavtal som är av Anders modell att göra och där vi löst ut en anställningsgaranti, säger Christian Alexandersson.

Anders Grundberg påbörjade sin tjänst som skolchef i Landskrona stad den 1 augusti 2014.

2 kommentarer till "Arbetsbefriad skolchef får miljonbelopp"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Ännu en chef lämnar utbildningsförvaltningen

  2. Pingback: Landskrona Direkt | Grundskolechefen hoppar av

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser