Annons

Grundskolechefen hoppar av

Caroline Ekstrand slutar som chef för Landskronas grundskolor.

Igår meddelades att utbildningsnämnden sammanträde, som skulle ha ägt rum den 16 maj, är inställt.
– Det är lite få ärenden den här gången, uppgavs som anledning.
För få ärenden?!??!

Annons
 

I går skrev vi om att gymnasiechefen sagt upp sig. I början av april gjorde förvaltningschefen detsamma.
Nu står det klart att även verksamhetschefen för grundskola/särskola, Caroline Ekstrand, väljer att lämna sitt uppdrag. Av förvaltningens fyra toppchefer återstår nu endast verksamhetschefen för förskolan.

Till sommaren har Caroline Ekstrand arbetat inom utbildningsförvaltningen i fyra år. Längre än så stannar alltså inte grundskolechefen.
–  Dessa år har varit fantastiskt spännande, lärorika och varierande. I augusti är det dags för en efterträdare att bygga vidare. Jag lämnar därmed mitt uppdrag i kommunen – det var inget lätt beslut, skrev hon förra fredagen i ett intern informationsbrev till sina medarbetare.

När Landskrona Direkt konfronterade utbildningsnämndens ordförande Lisa Flinth (L) med uppgifterna som nått reaktionen om gymnasiechef Magnus Wahlbergs avhopp igår, såg hon positivt på att medarbetare tar nya ”karriärsteg”.

– Jag är väldigt tacksam över de åren Magnus varit i Landskrona massor har hänt under hans ledning. Framför allt har han omformat vår gymnasieskolan som idag både visar på en ekonomi i balans, en hög kvalité och ett ökat elevsök. Han har rekryterat en vass gymnasierektor och har därmed på kort tid byggt en både vass och stabil organisation. Två år på en arbetsplats är med dagens mått inte en anmärkningsvärt kort tid, säger hon som kommentar till den artikel som publicerades under torsdagen.

Desto större oro för vad som sker i förvaltningen hyser det moderata kommunalrådet Torbjörn Brorsson.
– Det som har hänt är givetvis väldigt oroväckande och det här måste tas på största allvar, säger han efter att det nu blivit känt att även grundskolechefen begärt avsked.
– De avgående chefernas upplevelser och orsak till att de lämnar är sannolikt ganska olika men jag förutsätter att om något inte fungerat så måste politiker och tjänstemän ta itu med problemen. Jag vet inte mer idag men ska försöka få vetskap om vad som ligger bakom deras beslut att avsluta sina anställningar i Landskrona stad, avslutar Torbjörn Brorsson.

Läs mer:

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser