MP halvgarderar

Mikael Fahlcrantz (MP) hoppar av politiken
Kommunalråd Mikael Fahlcrantz (MP) halvgarderar. Ettan tillsammans med treklövern är säker. Kryssgarderingen går till S. Uteslutet är en  bortaseger tillsammans med SD.

Miljöpartiet är något av en politisk kameleont. Där utbildningsminister Gustav Fridolin lutar sig åt vänster i riksdagen håller kommunalråd Mikael Fahlcrantz till höger i fullmäktigesalen. Skulle framtida förändringar ske i samarbetsformerna så lär det inte bli med SD men till S stänger han inga dörrar.

Du har fått frågan förr, men vi ställer den igen. Förklara hur Miljöpartiet kan ingå i en treklöver med Liberalerna och Moderaterna i Landskrona samtidigt som man tillhör en ”tvåklöver” med Socialdemokraterna i regeringsställning?
– Svaret är ju inget konstigt. Det är så det ser ut i Sverige, se dig bara om i Helsingborg exempelvis. Miljöpartiet samarbetar ofta och gärna med de borgerliga partierna.

Hur ser du personligen på att ingå i en allians med Sverigedemokraterna?
– Vi har så skilda åsikter och lösningsanalys att det inte kommer att ske, säger Mikael Fahlcrantz och förtydligar att det är både hans personliga åsikt och Miljöpartiets.

Skulle Miljöpartiet i Landskrona efter valet 2018  kunna tänka sig att ingå i en allians med Socialdemokraterna och eventuellt Vänsterpartiet?
– Att diskutera samarbeten och konstellationer nu innan valupptakten är intressant och partiet har alltid haft en öppen hållning till Socialdemokraterna.

Avslutningsvis, vad är skillnaden på ett aktivt, kontra ett passivt stöd, som du ser det?
– Då  får du nog förklara lite närmare vad du menar med aktivt och passivt stöd, avslutar Mikael Fahlcrantz.

Samtliga artiklar i serien:

 

Till arkivet