Annons
Fredagen den 21:e januari
1.3°C 10.1m/s
Dagens namn: Agnes, Agneta

Moderat ger eloge åt SD

Kommunalråd Birgitta Persson (M) ser helst att treklövern består efter valet 2018.

Vid valet 2002 gick hissen gick ner för M och upp för dåvarande FP i Landskrona. Dock var Moderaterna då fortfarande största av de båda partierna. Frågan är om M nått källaren än. 

Annons
 

Hade Moderaterna varit det största partiet i treklövern hade Sverigedemokraternas kommunalråd Stefan Olsson inte uteslutet ett samarbete efter valet nästa år. Det sa han till Landskrona Direkt på onsdagen.

Hur ställer sig då moderaterna i Landskrona till ett samarbete med SD?

För en tid sedan sa kommunalråd Birgitta Persson (M) följande till Aftonbladet:
– Jag tycker de har så konstiga människor i riksdagen, Sverigedemokraterna. De är i slagsmål, gör oegentligheter. Jag har svårt att tänka mig att samarbeta med sådana människor.

Dessa människor tillhör ett parti som innehar en vågmästarroll i Landskrona. Kan du tänka dig att, likt din partiledare, inleda ett aktivt samarbete med Sverigedemokraterna i Landskrona?
– Vi har ett bra samarbete i Treklövern. Det är stabilt och konstruktivt och för Landskrona framåt. Min målsättning är att detta ska fortsätta i den formen. Dessutom har ju Stefan Olsson varit tydlig med att han vill vara i opposition.

En annan moderat toppolitiker i Landskrona är Bodil Möller som i veckan sa till HD att det redan finns ett bra samarbete i individ- och familjeförvaltningen.

Är det moderaterna eller hela treklövern som redan nu samarbetar med SD?
– I treklövern lyssnar vi på andras förslag i nämndsarbetet, oberoende var förslagen kommer ifrån. Vi presenterar våra förslag för de som vill lyssna. När man leder en nämnd leder man hela nämnden. Man har ett uppdrag att lyssna till andra och samtidigt driva sin politik. Jag menar att det viktiga är innehållet i olika förslag eller åtgärder. Inte vem det kommer ifrån. Sen vill jag vara tydlig med att Sverigedemokraterna har varit med och ta ansvar för Landskrona, bland annat  i de stora utvecklingsprojekten. Det ger jag gärna en eloge för, avslutar Birgitta Persson.

Samtliga artiklar i serien:

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser