Annons

Rapport från England – Coronan har fört oss närmare varandra

Jessica Kreuzer bor i England och hon försöker lyfta det positiva som kommit med corona.

Den 18 mars 2020 skrev vi om Jessica Kreuzer som bor i England. Hon berättade om allt från hamstring av toalettpapper till få besök på pubarna. Sedan dess har det hänt mycket. Här är en utförlig rapport om hur det senaste året har sett ut i det lilla samhället Wisbech, 17 mil norr om London.

Annons
 

Vi är inne på vår tredje nationella lockdown nu som varat sedan 19 december. Stegvis kommer samhället att öppna upp och i juni är förhoppningen att samhället ska kunna återgå till det (nästan) normala med festivaler och fotboll med mera.

Lockdown nummer två och tre har inte varit lika strikta som den första  men de har resulterat i att många småföretag har fått lägga ner och många har förlorat sina jobb. Många små, unika butiker vilket det finns många av i England, kommer kanske aldrig att hämta sig igen vilket förändrat handeln inne I städerna.

England är ju ett av de länderna i Europa som är ganska hårt drabbat. Mask är obligatoriskt i butiker och allmänna transporter, handsprit finns överallt och man är konstant påmind om vikten av att hålla social distansering. Vaccineringen är i full gång och verkar flyta på bra. De flesta äldre och de i riskgrupper ska väl ha fått båda injektionerna vid det här laget och planen verkar vara att de flesta ska ha fått erbjudande om vaccination innan sommaren.

Vad jag tycker har varit svårast, i synnerhet under vår första lockdown, var ovissheten. Vi fann att länder världen över stängde ner för att försöka hindra spridningen av ett nytt virus vilket ju kan vara skrämmande i sig. Vi fick bara gå ut om det var nödvändigt och flera företag stängde om de inte var livsviktiga för samhället under denna period. Men vi visste inte för hur länge, och ingen visste ju heller vad som händer sedan.

Varje dag påbörjade jag med att gå eller jogga en lång runda och efter det kanske läsa en av alla de där böckerna man köpt. Jag beslutade direkt att jag ville använda tiden till sådant jag normalt inte gör så jag började släktforska och som så många andra, yoga. Konstigt nog så tycker jag att detta har fört mig närmare människor. Den gemensamma fienden har gjort att man tar tillvara på tiden genom att höra att grannen är ok och kanske fråga om de behöver något. När restriktionerna lättades skapades nya vänskapsband för att bryta isoleringen vi befunnit oss i. Att fråga någon hur de faktiskt mår har för många betytt mer än bara något man slänger ur sig.

Denna tredje lockdownen har nog ändå varit tyngst (säkert för att det är mörkt och kallt vid denna årstiden också) och jag hoppas att vi snart kan återgå till det normala, vad det nu är, avslutar Jessica Kreuzer.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser