Annons

Samlingar under klubban

Konst och orientalika står för en stor del av kommande onlineauktion

På tisdag är det dags för årets näst sista onlineauktion på Skånes Auktionsverk och stort fokus ligger på två samlingar. Den ena är orientalika och den andra konst. Visningen inför denna auktion kommer, på grund av corona, att hållas både på måndag och tisdag. Förbokning via telefon kommer dock att krävas. 

Annons
 

Tisdagens auktion är precis som den förra ganska stor. Nästan 800 rop kommer att köras på tisdag med start klockan 18.00. 
– Vi har två samlingar som dominerar. Den ena är en orientalikasamling från Göteborg och den andra är en konstsamling från Brantevik, säger Joakim Karlsson på Skånes Auktionsverk. 
– Det rör sig mest om skånska konstnärer. En kul anekdot är att de som ägde samlingen gästade en utställning med Eve Eriksson på Lunds Konsthall 1991. De blev så begeistrade över vad de såg så att de köpte allt i utställningen som inte redan var sålt.

Ett av toppnumren är en stor tavla. 
– Det är en målning av C. O. Hultén. Målningen är betitlad ”Hyllning till mästaren av Tahull” och mäter hela 160×220 cm. 

Som vanligt finns det en hel del heta möbler som kommer att ropas ut. 
– Vi pratar om formgivare som Otto Schulz, Hans J Wegner, Börge Mogensen, Bruno Mathsson, Bent Möller Jepsen, Alf Svensson, Carl Malmsten med flera.  

Visningen äger alltså rum både på måndagen och tisdagen. 
– Eftersom vi bara kan vara en personal och sju besökare åt gången så kör vi även hela tisdagen. Man måste dock ringa och boka en tid först. Väl inne har man sedan 45 minuter på sig att titta och fråga, avslutar Joakim Karlsson. 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser