Hoppas på inflyttning i år

Fasaden är omfogad och snart ska ställningarna tas ner. - Vi
Fasaden är omfogad och snart ska ställningarna tas ner.
– Vi kommer att behålla hissen för att lätt kunna få in alla vitvaror med mera, säger Roger Jönsson från Teamab till Mikael Jönsson på HSB Landskrona.

Sakta men säkert närmar sig inflyttning i fastigheten på Trädgårdsgatan som eldhärjades i mars 2018. Byggställningarna på gården är nedmonterade och snart tas även ställningarna utåt gatan ner. Säljstarten äger rum inom kort och förhoppningar finns om inflyttning innan året är slut. Intresset är stort.

Landskrona Direkt gick i veckan en rundtur i byggnaden tillsammans med Roger Jönsson, vd för Teamab vilka färdigställer fastigheten samt Mikael Jönsson, chef för HSB Landskrona.
– Det känns härligt att vi nu börjar närma oss försäljning och inflyttning. Intresset har varit stort länge, säger Mikael Jönsson.

Inne i fastigheten är golven gjutna och väggar håller på att putsas. Snart är det också dags för alla vitvaror och badrumsinredningar att komma på plats. Det återstår även en mycket spektakulär händelse.
– Det är när vi ska lyfta ner hissen i sitt schakt. Det kommer att ske med hjälp av en kranbil som lyfter hissen upp över taket och firar ner den i hisschaktet genom en öppning. Det är fråga om millimeterprecision, säger Roger Jönsson.

Ingen av de båda vågar sia om något inflyttningsdatum.
– Det återstår för mycket för att kunna säga något exakt. Men om allt går helt enligt planerna så borde de första kunna flytta in i slutet av 2020. Men det är inget vi kan lova, säger Roger Jönsson.

Totalt rör det sig om nio lägenheter fördelat på fyra våningar. Priserna ligger mellan 2 312 000 och 3 179 000 kronor.
– Det tre minsta lägenheterna ligger på fjärde våning och sedan är där två lägenheter per våning under. De stora är sett till kvadratmeterpriset mycket prisvärda då de hamnar runt 19 000 kronor kvadratmetern, säger Mikael Jönsson.

Samtidigt som man kommer att bevara känslan av äldre fastighet, bland annat genom att alla kakelugnar ska återställas, så använder sig Teamab av modern teknik.
– Ett bra exempel på detta är att det inte kommer att finnas några element i lägenheterna. Istället blir det golvvärme överallt, säger Roger Jönsson och avslutar.
– Ett annat exempel är att alla lägenheter kommer att ha separat ventilation.

Vill du veta mer om fastigheten, BRF Järnvägstorget och lägenheterna? Klicka här.

Läs mer: 

Gången in till gården putsas.
På innergården ska snart nya balkonger komma på plats.
Det genomgående schaktet är snart redo för en hiss.
Elektriker drar nya kablar i hela huset.

Under takåsen är de nya kuporna så gott som färdiga.
Invändigt återstår en del men i detta sovrum kommer det att skapas en spännande takhöjd.
Öppen planlösning i en av de översta lägenheterna.

Till arkivet