Annons

Traditionellt Valborgsfirande

Landskrona stad firar Valborg den 30 april med sång, valborgsbål, tal och den traditionella kampen mellan Vintergreven och Sommargreven till häst. Årets talare är stadens tillväxt- och näringslivschef Anna Classon.

Firandet inleds på Rådhustorget klockan 19.30. Kvällens konferencier är guiden Åsa Lidén. Landskrona Allmänna Sångförenings Manskör och Öresundsvarvets Manskör uppträder under ledning av Mats Östberg som värmer upp med traditionella vårsånger. Eslövs trumkår leder därefter tåget till stranden norr om Strandpaviljongen där kvällen fortsätter med ännu mer sång. Väl nere vid stranden håller Anna Classon årets tal till våren.
Hästarna från Landskrona Ridklubb släpps in och kampen mellan Sommargreven och Vintergreven tar vid.
Efter kampen tänds valborgselden av Landskrona Scoutkår och kvällen avslutas med körsång av manskörerna.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser