Annons

Falcons 12-åringar fortsätter sitt segertåg

Falcons P12-lag har åter varit i farten och i lördags var det bortamatch mot ett taggat Hofterup. Trots att effektiviteten inte var på topp hos Falcons lyckades killarna bärga en 5-3 seger.

Inledningsvis smet skotten utanför målrammen och när killarna fick skotten på mål stod en duktig Hofterup-målvakt i vägen. Efter drygt tio minuter fick dock Falcons in sitt första mål för dagen och denna gång var det Elias Glansk som fick trampat runt mål och sprätt upp bollen vid första stolpen. Falcons låg på för att dryga ut sin ledning, men Hofterup var inte ofarliga i sina kontringar och när det återstod två minuter av första period kom en anfallare loss på kanten och fick på ett praktskott upp i krysset.

Annons
 

I början av andra perioden fick Hofterup utökat sin ledning efter ännu ett fint skott och därmed var Falcons i underläge. Falcons repade snabbt mod och efter halva andra perioden, fick Rasmus Ardemark på knappt en minut in två bollar bakom Hofterups målvakt – fint framspelad av Kevin Assarsson-Tooth. Efter drygt 12 minuters spel fick Jakob Bjarke med hög fart trampat runt mål och ”köksvägen” drygat ut Falcons ledning. Minuten efteråt slarvar dock Falcons vid ett frislag med att ställa en ordentlig mur och plötsligt var det reducerat till 3-4.

Den tredje perioden kännetecknades av fortsatt ineffektiva Falcons-killar och trots ett flertal chanser så ville inte bollen på mål. Matchen stod och vägde och det var inte förrän det återstod 2 minuter av matchen som Falcons kunde punktera tillställningen. Denna gång var det fin framspelning bakom ryggen från Tobias Ohlsson-Bååth som friställde Kevin Assarsson-Tooth som fick tryckt in 3-5 till Falcons – vilket skulle visa sig bli slutresultatet denna eftermiddag.

– Det var bra kämpat av pågarna och  i veckan ska vi träna på att träffa mål, avslutar P12:ornas tränare Jakob Ohlsson med glimten i ögat.


Som hämtat ur instruktionsboken. Tydligare än Jakob Bjarkes mål, kan man inte illustrera ”köksvägen”. Foto: Ulf Bjarke

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser