Annons

Landskrona och Ven på plats på TUR-mässan

Thorsten Karlén från LandskronaPlus är Direktens live-reporter på plats på Svenska Mässan i Göteborg. Dagen före invigningen av Skandinaviens största rese- och turistmässa är det full ruljans i mässkorridorerna.

Landskrona och Ven kommer i år att vara representerade i en gemensam Skåne Nordväst-monter tillsammans med övriga 9 kommuner från Båstad i norr till oss i söder.

Annons
 

Onsdagen är alltid de stora branschorganisationernas dag som håller sina årsmöten inom rese- och turistindustrin.
– Själv hade jag förmånen att få lyssna till statssekreteraren Jöran Hägglund från Näringsdepartementet som är Maus Olofssons högra hand. Tillsammans med 350 andra förväntansfulla människor från såväl offentlig verksamhet som privata turistföretag hade hoppats att regeringen i egenskap av Hägglund hade något nytt att komma med när det gäller statens syn på besöksnäringen som en framtidsbransch. Tyvärr fanns där inte mycket kreativitet och nytänkande när det gäller att nu mitt under brinnande finanskris avsätta mer medel för att profilera Sverige som ett förmånligt och klimatvänligt semesteralternativ. Sverige tillhör de länder som satsar minst pengar per capita när det gäller marknadsföringen av landet. På frågan om det inte nu är läge att satsa på turister i stället för bilar kom en traditionellt svajande svar som varker gjorde mig eller övriga åhörare mer kloka.

Imorgon startar TUR-mässan och aktiviteten i Skåne Nordväst monter var febril, även om gänget som bygger montern unnar sig en god kopp monterbryggt kaffe, avslutar Thorsten Karlén och utlovar nya rapporter från mässan.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser