Annons

Polis påbackad av rymling – Vapen och ammunition beslagtogs

I söndags fick polisen syn på en 21-årig man som i december rymt under en permission. Han satt i en bil och polisen stoppade densamma. Föraren till bilen backade då på en av polismännen som hamnade under den öppna bildörren och fick föras till sjukhus för kontroll. Föraren smet från platsen och bilen hittades senare i hörnet av Vasagatan och Stora Norregatan. Vid en riktad insats mot yrkeskriminella i Landskrona på tisdagseftermiddagen genomfördes flertalet kontroller på adresser som en tid varit intressanta i olika kriminella sammanhang. En samlad insats där närpolisen tillsammans med länskriminalpolisen och piketen hjälptes åt ledde till flera vapenbeslag och omhändertagna personer på tisdagseftermiddagen. De platser som kontrollerades har under en tid varit intressanta i olika kriminella sammanhang och vid påföljande husrannsakningar i två bostäder togs vapen i beslag och flera misstänks för narkotikabrott. – Vad vi nuläget kan avslöja är att på en av adresserna bor en familj som under hösten varit aktuell i flera händelser av kriminell karaktär, på en annan misstänkte vi att den 21-åriga man som försökte köra på polisen på söndagen vistades, säger man vid länskriminalavdelningen. En större mängd ammunition och ett skjutvapen anträffades i den lägenhet som 21-åringen misstänktes befinna sig i. Tre män kunde omhändertas misstänkta för narkotikabrott, men den aktuelle 21-åringen fanns inte där. På en annan adress omhändertogs två personer även dem misstänkta för ringa narkotikabrott och ytterligare tre personer förhördes. Där beslagtogs också ett skarpladdat skjutvapen. Samtliga som omhändertogs är släppta men misstankarna kvarstår. Förutom de två ärenden som ledde till husrannsakan kontrollerades och söktes personer på andra platser på tisdagen. Många uppslag finns och polisen kommer i det närmaste genomföra ytterligare kontroller och husrannsakan.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser