Elena Hafström tillbaka på Galleri Direkt

För drygt två år sedan ställde Elena Hafström ut på Galleri Direkt. Till påsk är hon tillbaka.
För drygt två år sedan fyllde Elena Hafström väggarna på Galleri Direkt. Nu är hon tillbaka med sex akvareller. Tillsammans med sex andra konstnärer ställer hon på galleriet på Gamla Kyrkogatan 21.

Hon har inte haft det enkelt, Elena Hafström. Jobbet på äldreboendet har varit tufft under pandemin, deltidslönen har varit knapp och när sedan kriget bröt ut i hennes hemland, Ukraina, så sjönk hennes energi ner i botten. Oron för hennes mamma och sina vänner i hemlandet präglar hennes vardag. Och just därför är hon nu glad att kunna ställa ut på Galleri Direkt.
– Jag blev jättelycklig när jag fick frågan. Det är väldigt ensamt nu. Och därför är det extra kul att få ställa ut med andra konstnärer, säger hon när hon kommer upp till galleriet med sina tavlor.

Elena Hafström föddes 1970 och växte upp i Rostov-Don, Ryssland och flyttade i övre tonåren till Krim. Hennes stora passion har alltid varit olika former av kultur.
– Jag studerade violin i sju år men även dans. Men konsten var det viktigaste och tog till slut över och det är jag glad för idag, säger hon som gått fyra år vid konsthögskolan i Simferopol.

Senare hamnade hon och hennes son i Sverige och suget efter att börja måla igen kom.
– Jag hade ett par mindre utställningar men höjdpunkten fram till nu var min separatutställning på Galleri Direkt 2020. Hela 64 tavlor ställde jag ut.

Och nu är hon alltså tillbaka med sex akvareller.
– Det känns skönt att äntligen få komma ut och göra något annat än att bara jobba eller sitta hemma och oroa sig. Jag ser verkligen fram emot den nya friska energin som utställningen kommer att ge, avslutar Elena Hafström.

Utställningen Konst i Påsk på Galleri Direkt, Gamla Kyrkogatan 21, pågår den 15-24 april. Öppettider:  11-15 samtliga helgdagar samt 14-17 på vardagarna.

Övriga konstnärer som ställer ut är Sofia Björne, Birgitta Ekholm, Lilian Carlsson-Pähn, Anna Elofsson samt Kristian och Ninna Mandin.

Läs mer:

Till arkivet