Annons
Torsdagen den 20:e januari
2.7°C 12.7m/s
Dagens namn: Fabian, Sebastian

Kom i form med Patrik Nilsson och Vasaloppet

Kom i form med Patrik Nilsson på Rullskidcenter.

Ta trapporna i stället för hissen…
– Eller hoppa av bussen en hållplats tidigare än vanligt, säger Patrik Nilsson, aktuell med att förbereda sig inför Jubileumsvasan den 12 februari. Med start idag vill han och Vasaloppet att vi ska göra en rörelse, olika varje dag, i 66 dagar och på så vis skapa en ny, hälsosam vana i vår vardag.

Annons
 

Några knäböj, en promenad, lite rörlighet för axlarna. En aktivitet varje dag för att komma i gång. Nu uppmanar Vasaloppet svenska folket att hänga med i en så kallad rörelsestreak – en Vasastreak.

Det som 1922 började som en skidtävling med 139 anmälda deltagare är i dag en motor och inspirationskälla för motion och hälsa. Vasaloppet har genom åren sporrat svenska folket till åtskilliga timmar av träning och naturupplevelser. Sedan 1922 kan totalt 1,7 miljoner målgångar i något av Vasaloppets alla olika lopp räknas in.
– Att fylla 100 år är stort men det är de kommande 100 åren vi tar sikte på nu där vi vill slå ännu ett slag för folkhälsan. Det är inte alla som vill, eller kan, ge sig ut och åka skidor. Men alla kan hänga med på Vasaloppets Vasastreak och göra en liten insats varje dag och på så sätt få in mer aktivitet i sin vardag, säger Johan Eriksson, Vasaloppets vd.

I en liten men ofta citerad studie publicerad i European Journal of Social Psychology 2009 fann psykologiforskaren Philippa Lally och hennes kollegor att det tog i genomsnitt 66 dagar att skapa en ny vana. Det har Vasaloppet tagit fasta på och uppmanar nu så många som möjligt att hänga på i rörelseutmaningen Vasastreak.
– Vi har 66 fantastiska inspiratörer som alla bidrar med varsin filmad rörelse under vår Vasastreak. Den som vill kan anmäla sig på vasaloppet.se och varje dag få en påminnelse om när det är dags att genomföra dagens aktivitet och, om man vill, även registrera den. På en digital karta kan alla sen se hur mycket aktivitet vi får och dessutom var man är som mest aktiv. Tillsammans sätter vi Sverige i rörelse, säger Johan Eriksson.

– Det hade varit helt fantastiskt om Landskrona kunde utmärka sig positivt på denna lista.  Det kostar inget att anmäla sig, säger Patrik Nilsson.

Redaktionen är igång
Starten för Vasaloppets Vasastreak, en 66 dagar lång rörelsekampanj med syfte att skapa en god vana, är idag den 15 december men det går bra att starta när man vill, dock senast 18 februari. Dagens utmaning står Jenny och Sanna Kallur för och utmaningen var inte svårare än att den gick att utföra i samband med en kaffehämtningspaus på redaktionen.
Läs mer och registrera din e-postadress och din ort på vasaloppet.se/vasastreak.

Patrik bjuder på en bonusrörelser

Läs mer: 9 mil på tjärade skidor i fäders spår

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser