Annons

Kommunen får betala skadestånd på 80 000 kronor

Landskrona stads största fackförbund. Kommunal, härsknade till och krävde skadestånd av kommunen då dessa inte följt lagen om medbestämmande i arbetslivet vid en chefstillsättning.

I våras berättade vi om hur det gått grus i maskineriet i samverkansarbetet mellan fyra fackförbund och stadens HR-chef. Då funderade rent av Lärarförbundets ordförande och huvudskyddsombud på om de ska lämna överenskommelsen om samverkan.
Nu har största fackförbundet, Kommunal, begärt och fått ett skadestånd från Landskrona stad på 80 000 kronor efter brott om lagen om medbestämmande i arbetslivet.

Annons
 

Kommunal ser sig förbigångna av den övergripande HR-chefen i samband med att den nye förvaltningschefen för teknik- och fritidsförvaltningen anställdes.
– Vi fick inte vara med när en kravprofil sattes upp. Vi deltog ej vid intervjuer eller kallades till förhandlingar i samband med chefstillsättningen. Det är ett klart brott mot MBL. Det var inte ens uppe till samverkan, säger Ann-Sofi Fäldt, ombud i Kommunals lokalavdelning i Landskrona.

Staden och fackförbundet gjorde en överenskommelse om att ett skadestånd på 80.000 kronor ska utbetalas till Kommunal.
– Det är som sagt inte första gången det ageras på ett sätt som inte följer spelreglerna. Vi kände att det nu var dags att sätta ner foten, avslutar Ann-Sofi Fäldt.   

Relaterat
Kommunala krumbukter vid tjänstetillsättning upprör fackförbund

En kommentar till "Kommunen får betala skadestånd på 80 000 kronor"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Förvaltningschef vickar som personalchef – får fett lönepåslag

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser