Annons

Förvaltningschef vickar som personalchef – får fett lönepåslag

HR-karusellen snurrar vidare på stadshuset.

I samband med att Landskrona Direkt skrev om Landskrona stads skadestånd på 80 000 kronor till Kommunal har det framkommit att stadens HR-chef nu är sjukskriven och att tjänsten tillfälligt förordnats till individ- och familjeförvaltningens chef Annette Lindberg Mohlin. För detta får hon ett lönetillägg på 10 000 kronor i månaden vilket ger henne en månadslön på 99 000 kronor.
Något som väcker en del frågor hos stadens arbetstagarorganisationer, inte minst om kompetensen.

Annons
 

Landskrona Direkt har på torsdagen varit i kontakt med företrädare för Kommunal, Lärarförbundet och Vision. Samtliga säger sig ha ”farhågor” för tillvägagångsättet som nu uppdagas.
– Vi har inte informerats om något lönetillägg inte heller känner vi att HR-kompetensen är tillräcklig. Oss veterligen ska vi inte ha lönetillägg i Landskrona stad. Varför har detta införts? Hur och vem beslutar om det, låter det samstämmigt från de fackliga företrädarna.

Facken kommer nu att kräva en förklaring från kommunledningen.
– Sedan stadshuset renoverats har vi förpassats till Rådhuset.  Det fanns inte plats för oss på våra tidigare expeditioner. Rummen behövdes till annat sades det. På så viss har vi kommit längre ifrån tjänstemännen och förvaltningarna i stadshuset. Det är inte utan att jag funderar på om det är tanken med det, funderar en av de fackliga företrädarna.

Läs mer:
Kommunen får betala skadestånd på 80 000 kronor

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser