Annons

Fängelse för hot och sprängning mot Torkild Strandberg

Uppdaterad 13.30

Idag kom deldomen mot den 38-årige Landskronabo som åtalats för att ha skickat hotbrev till bland annat Torkild Strandberg (L), kommunstyrelsens ordförande i Landskrona. 38-åringen stod även åtalad för att ha haft 113 så kallade bangers i sin lägenhet samt skadegörelse. Mannen dömdes av Lunds tingsrätt till ett års fängelse. Mannen ska även betala ett skadestånd på sammanlagt 37 000 kronor.

Annons
 

Sammanlagt döms 38-åringen för fem fall av olaga hot och skadegörelse i samband med att Torkild Strandberg fick sin köksruta sprängd samt innehav av brandfarliga och explosiva varor i form av bangers. Den dömde har erkänt det sistnämnda. I övrigt har han förnekat brott och motsatt sig att betala skadestånd till Torkild Strandberg.

Sammantaget anser tingsrätten i Lund att brottslighetens samlade straffvärde uppgår till ett års fängelse.

Gällande den medåtalade 46-åringen pågår en rättspsykiatrisk utredning som ska vara klar inom en månad.

Läs mer:

En kommentar till "Fängelse för hot och sprängning mot Torkild Strandberg"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Båda parter överklagar fängelsedom

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser