Daniel Lemma i Slottsparken

Daniel Lemma avslutar på fredag sin sommarturné med en spelning i Slottsparken.
Daniel Lemma avslutar på fredag sin sommarturné med en spelning i Slottsparken. Foto: Magnus Heed Magassa.

Vi noterar att Daniel Lemma, 50, släpper nytt album i september men först ska sommarens turné avslutas i Landskrona.

I april var det exakt 20 år sen Daniel Lemma slog igenom med albumet ”Morning Train”  på vilken monsterhiten ”If I used to love you”, soundtracket till ”Jalla! Jalla!”, 2001 fanns med.

Istället för att fira jubileet släppte Daniel Lemma hyllade trespårs Ep:n ”Sörgårdens Tak” som nådde succé i tv-rutor, och bland kritiker och på radiostationer runtom landet och spelades på  SVT Go Kväll, Tv4 Bingolotto, SR P4 Extra, SR Musikplats Stockholm och SR Göteborg med flera.

EPn består av titelåten ”Sörgårdens Tak”, den humörhöjande ”KärleksShaman” , samt ”Polaroider” med en nostalgisk blick på livscykler och Göteborg.

Sedan debut LP:n har Daniel Lemma varit trogen engelskan om man bortser en platta med Karin Boye- tolkningar 2016 men nu har han alltså även kommit ut med eget material på svenska.

Under en månads tid har Daniel Lemma varit ute på vägarna och på fredag knyter han ihop turnésäcken med en spelning i Slottsparken i Landskrona.
– Det ska bli fantastiskt kul att komma ut och spela lite igen, både på lite nya ställen och på gamla klassiska scener. Det blir fint att möta publik, och att testa lite nytt material på dem. Omständigheterna är ju såklart speciella, men det var samma sak för oss musiker förra sommaren…och det funkade ju faktisk bra till slut, sa Daniel Lemma strax innan sommarturnén tog sin början.

Daniel Lemma står på scenen i Slottsparken klockan 20 fredagen den 6 augusti. Tidigare på kvällen uppträder Orquesta Tangarte.

På lördag är det sedan dags för världsmusik med  Sousou & Maher Cissoko innan Fozzie Fanzine bjuder in till indiepop med Steget och Det brinner.

Läs mer: Indiekväll i Slottsparken 

Biljetter: Biljetterna är kostnadsfria och bokas på ilandskrona.se/besoka/evenemang/picknickkonserter

Till arkivet